DILBEEK - ZVK Amigo Toyota Schepdaal van bij de start aan de top

Editiepajot_dilbeek_zaalvoetbal_amigo_steven_walravens

Van een geslaagde start gesproken! Met negen op tien prijken en glunderen de Amigo Toyota-boys bovenaan de rangschikking. Vrijdagavond nam Amigo het op tegen Leopoldsburg. Het geleverde spel was van een zeer hoog gehalte. Amigo kon de match overmeesteren met een 4-2 eindstand.

Wedstrijdverslag: In het wedstrijdbegin hield Amigo er een strak tempo op na, met vlotte balcirculaties lieten ze de bezoekers geen schijn van kans om voor te komen. Al in de zesde minuut opende Lucas de score na toch wel een pareltje, gaf bouassam het nakijken en pegelde de bal in de rechterhoek. Zeven minuten later streek Bilal door het centrum en met een strak schot mocht doelman Van Den Eynde zich een tweede keer omdraaien. Drie minuten later mocht Tim Dewit profiteren van een foutje in de verdediging en bracht de bezoekers weer in de wedstrijd. Scheidsrechter Bawin liet zich ook niet onbetuigd om toch een aantal ingrepen onbestraft te laten en voor lichte fouten kwam hij in actie, met nog zes minuten te spelen stond de foutenlast op 5-5. Eerst mocht Bilal zijn kans wagen vanop de negenmeterstip en werd prachtig gepareerd door de doelman. twee minuten later was het aan Davy Peeters zijn beurt, maar ook hij strandde op de ongenaakbare nationale doelman Kenny die zijn schot uit de winkelhaak ranselde. De rust werd ingegaan bij een 2-1 score.

De tweede periode ging  Amigo weer furieus van start en kreeg de bezoekers het op momenten zeer moeilijk. Een ontketende Luis scoorde twee keer op rij en het was eventjes zwaar doorslikken voor Leopoldsburg. Ettelijke kansen werden niet benut om afstand te nemen, maar beetje bij beetje kwamen de bezoekers opzetten en daarvan mocht Kurt profiteren om weer hoop te brengen en der weer met volle moed ertegenaan te gaan met nog een kwartier voor de boeg. Amigo ging de wedstrijd controleren, maar moest zeer attent blijven om erger te voorkomen. Leopoldsburg zette alles op alles en ging met vliegende keeper spelen. Coach frank ging zijn troepen herschikken en ving de aanvalsgolven goed op, de kansen die er nog sporadisch waren konden niet benut worden en Amigo kon een paar keer de bal onderscheppen en twee foutieve ingrepen door Davy Peeters en Nagui Soufiane werden met geel bestraft.
Leopoldsburg stuitte op een bunker en kreeg geen kans meer om aansluiting te krijgen en legde zich neer bij de suprematie van de landskampioen.

Amigo speelde met: Kenny Sergeant, Herremans Yves, Luis Aranha, Diniz Lucas, Gielens Kris, Mounir Kissami, El Hafid Bilal, Hafid Moutoud, Luc Nys en coach Luypaert Frank.