DILBEEK - Gemeentesprokkels

C21

DILBEEK - Gemeentesprokkels

Gemeentehuis_dilbeek

Meer brandhaspels nodig in toekomstig politiegebouw

 Op advies van de brandweer moeten er bijkomende brandhaspels geplaatst worden in het toekomstig hoofdgebouw van de politie in de Stationsstraat in de Saviowijk. Er moeten drie haspels tegelijkertijd kunnen functioneren. Dit geeft een debiet van 102 liter per minuut (omgerekend: 6,12 m³/h). De huidige aansluiting garandeert maar een debiet van ca. 5 m³/h (volgens de gegevens van de waterverdelende maatschappij). Daarom moet de wateraansluiting uitgebreid worden. De Intercommunale voor Waterbedeling in Vlaams-Brabant maakte een offerte over. De kostprijs voor een nieuwe wateraansluiting bedraagt 3.813,92 euro (btw inclusief). De grondwerken, de eventuele (her)bestrating in het private domein en het doorboren van de keldermuur worden door de  dienst openbare werken van de gemeente Dilbeek uitgevoerd.
 
Politie verkiest monovolumes
 
Volgend jaar in juni worden de drie huidige politievoertuigen Audi A6 vervangen door een ruimer type monovolume of SUV.. De huidige drie politievoertuigen Audi A6 van de dienst interventie werden gehuurd voor een periode van maximum zesendertig (36) maanden. De huurcontracten lopen ten laatste op 1 en 21 juni 2009 af. De politie wil eveneens via een huurcontract voor eenzelfde periode het huidige type politievoertuig vervangen door monovolume of SUV om zo meer materiaal te kunnen vervoeren. De huur voor deze drie voertuigen wordt op jaarbasis op 86.400 euro geraamd, btw inclusief. In het huurcontract zit het volledig onderhoud in. De prijsaanvraag wordt op de agenda van oktober geplaatst.
           
Hybride wagen voor informaticadienst
 
 De informaticadienst moet zich regelmatig verplaatsen voor (soms dringende) interventies over heel de gemeente. Daarom is het aangewezen om een eigen dienstvoertuig aan te schaffen. In de meerjarenplanning is voor 2008 een krediet van € 30.000 hiervoor voorzien. Het schepencollege kiest voor een hybride wagen. Dat is een wagen die zowel op benzine (± 4 l / 100 km) als op zelf gegenereerde elektriciteit werkt. De kostprijs van dergelijke wagen wordt geraamd op € 25.000 inclusief btw.
 
Protest tegen postpunt in Carestel
 
 De Post laat in brief weten dat er een bijkomend postpunt komt in de Carestel langs de E40 in Groot-Bijgaarden. Het schepencollege gaat krachtig protesteren tegen dit voorstel. De Carestel is immers niet te bereiken via de gewone wegen in Groot-Bijgaarden tenzij langs de dienstweg voor het dienstencomplex wat zeer gevaarlijk is. Het postpunt is evenmin te bereiken met het openbaar vervoer.
 
 
Elf are ingesloten grond te koop
 
 De gemeente gaat elf are grond, ingesloten tussen de Peter Benoîtstraat en de R. Dansaertlaan in Groot-Bijgaarden, verkopen. De grond,  gedeeltelijk verhard met dolomiet en gedeeltelijk bezaaid, wordt momenteel door niemand gebruikt. De grond is gelegen in bouwzone, doch is als perceel niet bebouwbaar. Hij kan enkel verkocht worden als uitbreiding van de tuinen die er aan grenzen. Daarom gaat de gemeente de aanpalende eigenaars de kans de bieden een stuk van dit perceel aan te kopen om bij hun tuin te voegen. Maar alvorens een voorstel aan de eigenaars te doen, moet er een schattingsverslag opgemaakt worden door de ontvanger van de registratie.
 
 Voorlopig betonnen muur rond kerkhof in Kapelle
 Het schepencollege heeft beslist de voorlopige werken aan de kerkhofmuur van Sint-Ulriks-Kapelle in afwachting van een definitieve restauratie toch in eigen beheer uit te voeren. De grond is stabiel gebleken sinds de muur is verdwenen. Er zijn niet onmiddellijk risico’s verbonden aan het zelf plaatsen van een afsluiting. Het schepencollege opteert voor een betonnen afsluiting met een hoogte van 1,20 m (drie platen van 40 cm). Deze hoogte is minimaal nodig om alle graven aan de achterzijde af te sluiten. De kostprijs voor de aankoop van het materiaal wordt geraamd op € 7.000, btw incl. De plaatsing kan met eigen personeel van Openbare Werken gebeuren. Bij drie leveranciers wordt prijs gevraagd voor de levering van de platen en palen.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 sep 2008
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 27 sep 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief