DILBEEK/ LIEDEKERKE - Sarah de Laat (Schepdaal) behaalde een zilveren medaille op het nationale LRV-tornooi

C21

DILBEEK/ LIEDEKERKE - Sarah de Laat (Schepdaal) behaalde een zilveren medaille op het nationale LRV-tornooi

Edcitiepqjot_de_laat_gr
 
Edcitiepqjot_de_laat_kl

De landelijke rijvereniging ‘Pegasus’ uit Tildonk organiseerde het nationaal ruitertornooi 2008 te Haacht. Dit nationaal tornooi van de Landelijke Rijvereniging (LRV) geldt als het grootste ééndaags outdoor-paardenevenement in Vlaanderen, met een duizendtal deelnemers en een 10 000 bezoekers. Sarah de Laat uit Schepdaal en aangesloten bij de L-stars uit Liedekerke behaalde een zilveren medaille

Het geheel werd gecoördineerd door het nationaal bestuur van de LRV, de grootste ruitersportfederatie in België met meer dan 13 000 leden en een jarenlange ervaring in het organiseren van dergelijke topevenementen. Het nationaal tornooi vormt de afsluiter van de zomerwedstrijden. Deelnemers uit de 5 Vlaamse provincies strijden er om de nationale titels in de individuele dressuur, de groepsdressuur, het springen en het mennen.
 
Sarah de Laat (17 jaar) is lid van de landelijke rijvereniging Liedekerke, de L-Stars, en is actief in zowel de springsport als de dressuursport met haar vosse ruin Lisandro des Monts (9 jaar), alias ‘Fox’. Na de mooie resultaten die behaald werden tijdens het winterseizoen, mocht deze combinatie bij de aanvang van het zomerseizoen van start gaan op het dressuurniveau Licht 2 en springniveau Licht. Al van bij het eerste zomertornooi te Grimbergen (1/6/2008) zetten Sarah en Fox de toon: een eerste plaats in de dressuur en bij het springen behaalden zij een 11e plaats op de 80 deelnemers in de categorie Licht. Deze toon werd tijdens het hele seizoen aangehouden en Sarah was niet uit de top 5 en de top 15 van respectievelijk de dressuur en het springen te slaan.
 
Deze mooie resultaten resulteerden in een provinciale en uiteindelijk in een nationale selectie. De beste 11 Brabantse ruiters in de dressuurklasse Licht 2 en de beste 18 Brabantse springruiters van de klasse Licht kregen namelijk een uitnodiging om voor de nationale titel te strijden.
 
Sarah en Fox gingen, ondanks hun zeer jeugdige leeftijd, heel goed om met de stress en mochten als eerste combinatie van start gaan in de dressuur. Zij reden een propere proef en werkten alles tot op de letter af, waarna het spannend afwachten werd op de beoordeling van de jury. Vervolgens mocht de combinatie zich reeds klaar houden voor hun springparcours, waarbij zowel amazone als paard tot het uiterste gingen. Enkel de waterbak bleek niet mee te willen werken, want een voetje in de waterbak resulteerde in 4 strafpunten. Na lang en spannend afwachten, kwam het gejuich er dan toch ... een zilveren medaille !
 
Een nationale selectie is de droom van iedere ruiter, maar dan nog een dergelijk resultaat neerzetten, is ‘a dream come true’.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 okt 2008
Editiepajot
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 27 sep 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief