RIS-DILBEEK solidair met slachtoffers van rampen

C21

RIS-DILBEEK solidair met slachtoffers van rampen

Editiepajot_dilbeek_ris
 

RIS, de Raad voor Internationale Samenwerking, adviesraad van de gemeente voor ontwikkelingssamenwerking, voorziet jaarlijks een klein deel van het budget voor noodhulp. Het is vooral een symbolisch bedrag, om de aandacht te vestigen op de slachtoffers, die vaak vergeten worden als de sensatie van de ramp voorbij is. RIS trekt telkens 650 euro uit voor vier rampgebieden.

India ‘Het is de Katrina van India’, volgens de Indische dagbladen. Door de zware regenbuien in Zuid-Nepal en in Noord-Indië is de rivier Kosi uit haar oevers getreden en heeft ze haar koers gewijzigd. Dit veroorzaakt zware overstromingen. Er zijn vermoedelijk 200 doden gevallen, 2 miljoen mensen zijn getroffen, 4 miljoen mensen hebben een andere woonplaats moeten zoeken (ook Displaced persons genaamd).
 
Haïti Na de fatale doortocht van de orkanen Fay, Gustav, Hanna en Ike enkele weken geleden, likt Haïti zijn wonden. Nu het water wegtrekt, wordt de enorme schade stilaan duidelijk. Meer dan 130.000 gezinnen raakten hebben en houden kwijt. Het aantal daklozen is groot en er dreigt gevaar voor infecties door besmet water.
 
De vier orkanen trokken eind augustus en begin september een spoor van vernieling over de eilanden van de Caraïbische zee. Vooral Haïti, het armste land van het westelijk halfrond, moest het ontgelden. De orkanen richtten niet alleen massa’s schade aan, maar joegen ook miljoenen mensen op de vlucht voor overstromingen.
 
De Raad voor Internationale Samenwerking in Dilbeek maakt voor elk van deze rampen een symbolisch bedrag van 650€ vrij en maakt deze over aan Caritas voor de werking in India en aan Broederlijk Delen voor de werking in Haïti.
 
Voor meer informatie over de werking van de Raad voor Internationale Samenwerking kan u bellen naar 02-568.00.40
of surfen naar de website : www.risdilbeek.be 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 okt 2008
Steven Walravens
Repro Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief