Witte lakens veroveren DILBEEK

C21

Witte lakens veroveren DILBEEK

Dilbeek_editiepajot_witte_lakens_foto_jean-pierre_schoukens
 

Sinds deze ochtend, maandag, bengelt aan het hoofdingang van het kasteel-gemeentehuis een geknoopt wit laken. Het symbool voor de Dag van de Armoede. De komende dagen worden nog meer geknoopte witte lakens aan openbare en andere gebouwen opgehangen. Tegen 17 oktober, de dag van de Armoede, zullen er in Dilbeek meer dan 200 geknoopte witte lakens zich laten strelen door wind en regen. De actie is bedoeld om de bevolking bewust te maken van de bestaande armoedeproblematiek in gemeenten en regio.

Het Belgisch Netwerk Armoedebestrijding organiseert elk jaar rond 17 oktober een nationale campagne tegen de armoede. Ook Dilbeek neemt deel aan deze actie. De geknoopte lakens moeten de solidariteit aantonen tijdens het weekend van 17 oktober. Ook particulieren mogen gerust witte lakens uithangen als teken van solidariteit.
 
 In Dilbeek namen het OCMW, het gemeentebestuur, CAW Delta, Welzijnsschakels, Welzijnszorg en de seniorenraad het initiatief om 17 oktober niet onopgemerkt voorbij te laten gaan. De sociale raad en de provincie Vlaams-Brabant zorgen voor de financiële ondersteuning van de actie.
 
Morgen, woensdag 15 oktober, worden flyers op de markt uitgedeeld en wordt aan de Kasteelhoeve een banner gehangen om de aandacht te vestigen op de Dag van de Armoede. Het OCMW verzamelde die lakens via de leveranciers van het OCMW, de kringloopwinkel en de rustoorden. De lakens worden woensdag en donderdag rondgedeeld. Nadien worden ze gerecupereerd en opgeborgen tot de actie van volgend jaar.
 
Infomoment
 
 Op de dag zelf worden allerlei activiteiten georganiseerd om de wereld van de mensen in armoede beter proberen te begrijpen. Op een infomoment in het recreatiecentrum van Itterbeek geeft om 12.40 uur doctor Kristel Driessens, coördinator van Bind-Kracht en verbonden aan de Karel De Grote Hogeschool, departement Sociaal-Agagisch werk een lezing over armoede en hulpverlening.
 
Ondanks alle goede bedoelingen blijkt hulp aan mensen in armoede niet steeds tot het verhoopte resultaat te leiden. Om 13.40 uur komt Welzijnsschakels Dilbeek zijn werking belichten. Deze vereniging organiseert veel activiteiten en geeft de mensen in armoede op die manier het gevoel er weer bij te horen. Bovendien bestaan er nog veel vooroordelen over armoede. Mensen in armoede stuiten vaak op onbegrip. Ze willen wel weer de goede kant op, maar botsen vaak op vooroordelen. Uit die put geraken vraagt enorm veel energie en persoonlijkheid. Beide spreekbeurten zijn gratis.
 
Meer info over de Dag van de Armoede in Dilbeek: 
Ilse Baeck, telefoon 02 568 05 00, email: ilse.baeck@ocmw-dilbeek.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 okt 2008
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 12 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024
Marc Sluys | 21 mrt 2024

archief