Nieuwsjes uit het DILBEEKse schepencollege

C21

Nieuwsjes uit het DILBEEKse schepencollege

Editiepajot_gemeentehuis_dilbeek

Gordel kost Dilbeek 20.412 euro

De inzet van personeel voor De Gordel kost de gemeente Dilbeek € 15.912,12. Dit bedrag betreft de kostprijs van de gemeentelijke werkmannen van de dienst Openbare Werken voor de voorbereiding, de dag zelf en de afbraak. De kostprijs voor de politie (enkel zondag) komt neer op € 4.500,26. Alles samen kost de Gordel Dilbeek 20.412,38 euro. Dat heeft de personeelsdienst berekend.

 
Dakwerken aan garage van brandweer en loods groendienst
 
De gemeente gaat verschillende aannemers aanschrijven voor het uitvoeren van dakwerken aan de garage van de brandweer in de Heetveldelaan en de loods van de groendienst in de Geraardbergsestraat.
De kostenraming bedraagt € 66.626,92 excl. btw of € 80.618,57 incl. 21 % btw.
De opdracht is opgedeeld in volgende percelen:
- Perceel 1: Loods Geraardbergestraat 136 Schepdaal (groendienst), raming: € 23.001,92 excl. btw of € 27.832,32 incl. 21 % btw;
- Perceel 2: Loods garage brandweer, raming: € 43.625,00 excl. btw of € 52.786,25 incl. 21 % btw
 
Overeenkomst met CultuurNet Vlaanderen afgesloten
 
Met de bedoeling de Dilbekenaren een overzichtelijk vrijetijdsaanbod aan te bieden, werd een partnership aangegaan tussen Dilbeek en CultuurNet Vlaanderen. Sinds enige maanden kan je op de webstek van Dilbeek doorklikken naar UiT in Dilbeek. Deze pagina geeft een overzicht van de activiteiten in Dilbeek, ingevoerd in de cultuurdatabank.
Een volgende stap is de omschakeling van de KrisKrasberichten in de Westrandkrant naar een gedrukte versie van UiT in Dilbeek. Alle verenigingen worden daarom aangespoord om hun aanbod in te voeren in de cultuurdatabank. In november komt er een aantal invoersessies voor de verenigingen. Vanaf januari zullen de KrisKrasberichten vervangen zijn door de gedrukte UiT-kalender.
 
Waterverzachter voor FC Pede
 
Met het plaatsen van een waterverzachter voor het bedrag van 2.460 euro hoopt het schepencollege de voortdurende problemen met de waterafvoer op FC Pede op te lossen. De waterleidingen, douchekoppen en boiler op de sportaccommodaties raken regelmatig verstopt door de kalkafzetting van het putwater.
 
 
Sportverenigingen op de vingers getikt
 
Het gemeentebestuur gaat de sportverenigingen die gebruik maken van de sportzaal van Don Bosco in Groot-Bijgaarden wijzen op hun plichten. Het schepencollege ontving een klacht van de algemene directeur over de naschoolse verhuur van de sportzaal aan de plaatselijke sportverenigingen. De directeur wijst er dat de school zich ernstige vragen stelt over de verdere verhuur van de zaal. Enerzijds liggen de kosten van onderhoud, verwarming en verlichting merkbaar hoger dan de vergoeding van € 8,3 per uur die de gemeente betaalt en anderzijds nemen de lasten toe. De school wil daarom een gesprek met het schepencollege.
 
Jurgen Roelandts voorgedragen voor provinciale sportprijs
 
Dilbeek stelt voor de provinciale sportprijs Belgisch wielerkampioen Jurgen Roelandts voor als meest verdienstelijke sportman van het jaar. Voor de olijfkrans voor een kandidaat met een bijzondere staat van verdienste, stelt Dilbeek Pieter de Coninck van Noyen voor, die sedert 1972 onafgebroken bestuurslid is in de raad van bestuur van de sportraad.
 
Kleutermeubel voor bibliotheek
 
Het meubel voor opstelling van kleuterboeken is aan vervanging toe. Het schepencollege gaat akkoord met de bestelling van het modulaire kleutermeubel van Eurobib (€2416,72). Er zijn natuurlijk goedkopere alternatieven om 500 boeken te stockeren, maar dit meubel heeft als voordeel dat het in verschillende configuraties kan opgesteld worden en dat de blokken afzonderlijk kunnen aangeschaft worden, mocht dat in de toekomst nodig blijken voor vervanging of uitbreiding.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 okt 2008
Jean-Pierre Schoukens
Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief