DILBEEK - Gele kaarten alom in de wedstrijd MF Namur - ZVK Amigo

Editiepajot_dilbeek_zvk_amigo_-_hafid_steven_walravens

De Amigo TOYOTA  Boys hebben vrijdagavond weer een prachtig staaltje zaalvoetbal gebracht. Op karakter, kwaliteit en technisch vernuft en een goede coaching werd de thuisploeg letterlijk en figuurlijk wandelen gestuurd. Weer zoals gewoonlijk was er geen competitie in de futsal en ''weer''  werd er voor de gelegenheid vier nieuwe spelers van o.a. action 21 en andere topploegen aangetrokken om toch maar te proberen de sterkere te zijn van  Amigo. Ik weet niet wat Monsieur Bernard Hody bezielt met zijn bekerploegje, daar hun talenten van vorig jaar zoals Sbaa, Piraux e.a. aandachtige toeschouwers waren. Nog vermeldenswaardig was de referee van dienst (dhr Bouharmont) die totaal geen greep had op de match en enkel zijn macht kon tonen door bij de minste strubbeling zijn geel karton boven te halen. En dat kon de Amigo-Boys nog zuur opbreken.

Al in de vijfde minuut mocht onze nationale doelman Kenny SERGEANT zijn eerste doelpunt van de competitie optekenen met een prachtige lobbal over Bassani: 0-1. Namur kon in de 12e minuut gelijk stellen langs El Maraki: 1-1 en in de 22e minuut na een misverstand in de Amigo verdediging zelfs op voorsprong komen langs Metous: 2-1. En dan sloegen de stoppen door bij de referee. In de 27e minuut was er een duel tussen Hafid en El Maraki die voor de man in het zwart zwaar genoeg was om hen allebei naar de kleedkamers te sturen. Consternatie alom. In de gang werd er nog geroepen en getierd door de thuisspeler met het gevolg dat iedereen dacht dat de spelers een robbertje aan het uitvechten waren. Luc NYS spoedde zich naar de gang om de twee spelers te kalmeren. Waarop de referee het spel stillegde. Tot onze grote verbazing kreeg Luc daarbovenop het gele karton voor zijne neus, goedwetende dat het met de intentie was om erger te voorkomen. Daarbovenop werd de eerste helft drie minuten te vroeg afgefloten. Rustscore 2-1.

Coach Frank had tien minuten de tijd om zijn ploeg weer op het goede spoor te krijgen. Het goede zaalvoetbal dat de Amigo-Boys brachtten kon enkel teniet gedaan worden door de man in het zwart. En dat heeft onze coach tijdens de rust goed verwoordt. Met goede moed werd er weer tegenaan gegaan. Namur kon enkel toezien hoe de bezoekers verder afstand namen. Het ware gelaat van de landskampioen werd getoond. Yves HEREMANS kon in de 34e min via een prachtige deviatie de bal in doel werken: 2-2. Even later viel hij geblesseerd uit. Ook werd op de koop toe David DE TROYER met een geel karton na een lichte overtreding wandelen gestuurd. Door de treffers van de verdienstelijke Mounir KISSAMI (46e min) en de uiterst efficiente Kris GIELENS (48e min) werd er door Amigo een veilige voorsprong uitgebouwd : 2-4. Metous kon nog tegenprikken in de 51e minuut: 3-4. Een klassegoal van Luis ARANHA (52e min.) en een beauty van Lucas DINIZ (56e min.) brachtten de thuisploeg de genadeslag toe: 3-6. Enkel Metous kon in de laatste minuut langs een negenmeter de bittere pil verzachtten en de eindstand op het scorebord brengen 4-6.

Amigo speelde met: Sergeant Kenny, Gielens Kris, Aranha Luis, Diniz Lucas, Heremans Yves, Hafid Moutoud, Mounir Kissami, De Troyer David en de ongelukkige Luc Nys en coach Luypaert Frank en niet te vergeten Kine Wim Leunens.