Schepencollege eert inwoners die brand voorkwamen in DILBEEK

C21

Schepencollege eert inwoners die brand voorkwamen in DILBEEK

Editiepajot_dilbeek_ontvangst_brand_dilkom004__foto_jena-pierre-schoukens
 

Burgemeester Stefaan Platteau, de schepenen Carine Walravens, Marc De Meulemeester, Georges De Vliegher en de toekomstige voorzitter van de gemeenteraad Michel Valkeniers hebben de Dilbekenaren ontvangen die enkele weken door hun koelbloedig optreden een brand voorkwamen in het zwembad Dilkom en de aanwezige zwemmers op een kalme manier evacueerden. Zij kregen een medaille en een bos bloemen.

Het schepencollege had niets dan lof voor Stef De Smet, directeur van Dilkom, Linda Raeymaekers en Jacky Moens van de Dilbeekse zwemclub en de heren Puttaert en Deville.
 
Nog even een kort relaas. Op 27 september om 18.50 uur brak brand uit in het zwembad van Dilbeek en door de koelbloedigheid van de heren Deville en Puttaert werd uitbreiding van de brand voorkomen. Zij zijn zeer koelbloedig gebleven en hebben zelf de brand geblust met brandblussers en waterlansen.
 
De vlammen sloegen al door het dak, maar een verdere uitbreiding werd vermeden. Toen de brandweer ter plaatse kwam was de brand volledig geblust en een uur nadien kon het publiek verder zwemmen in Dilkom.
 
Op het ogenblik van de brand waren meer dan honderd kinderen aan het zwemmen onder leiding van Jacky Moens en Linda Raeymaekers.
 
Linda Raeymakers heeft ervoor gezorgd dat de kinderen in veiligheid werden gebracht volgens het geijkte evacuatieschema en dit zonder de minste problemen en zonder de minste paniek.
 
De burgemeester onderlijnde dat een brand voorkomen minder spectaculair is dan de brand zelf, maar dat deze mensen, dankzij hun koelbloedigheid en het volgen van de gegeven instructies, een ramp hebben kunnen voorkomen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 okt 2008
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 feb 2024
Marc Sluys | 01 feb 2024

archief