DILBEEK - Kortjes uit de gemeenteraad

C21

DILBEEK - Kortjes uit de gemeenteraad

Gemeentehuis_dilbeek

Nieuwe afsluiting voor tennisterrein in Bijgaarden

De afsluiting rond de tennisterreinen op het sportcomplex Bosstraat in Groot-Bijgaarden is versleten en aan vervanging toe. Dit werk wordt geraamd op € 20.000, btw inbegrepen.
 
Meer kilometervergoeding voor vervoerdienst
 
De vervoerdienst regelt het vervoer door vrijwilligers van Dilbeekse bejaarden, gehandicapten en mensen in een sociale noodsituatie, die zich moeilijk op een andere manier kunnen verplaatsen. De gemeenteraad keurde het reglement dat deze dienst regelt, goed. Naar aanleiding van de gestegen kosten stelt Taxistop, waar de vervoerdienst bij aangesloten is, een stijging van de kilometervergoeding, die aan de gebruiker aangerekend wordt, voor van € 0,27 naar € 0,30. De kilometervergoeding voor de vrijwilligers wordt gelijkgesteld met de vergoeding die ambtenaren ontvangen voor dienstverplaatsingen.
 
Minigraver voor Openbare Werken
 
Voor uitvoering van gemeentelijke werken zoals de vernieuwing van voetpaden en de ruiming van baangrachten is het werken met de hydraulische autolaadkraan van de vrachtwagens niet de meest geschikte oplossing. Voor de uitvoering van deze specifieke taken is de aankoop van een minigraver met bijhorende aanhangwagen aangewezen. De gemeenteraad gaat akkoord met de aankoop. Openbare Werken raamt de aankoop op €54.450.
 
Waterslikkers tweemaal per jaar geruimd
 
De gemeenteraad ging akkoord met jaarlijks de waterslikkers tweemaal te ruimen. Btw exclusief wordt dit werk op € 90.000 per jaar geraamd. Voor een vlotte waterafvoer van de openbare wegenis en dus voor een betere verkeersveiligheid, is het nodig om de waterslikkers in de gemeente tweemaal per jaar te ruimen. De kosten voor deze werken worden gedragen door de TMVW, via het aan de gemeente toegekende exploitatiekrediet in het kader van het integraal waterbeheer ingevolge de overdracht van het beheer van de riolering op ons grondgebied aan TMVW. Dilbeek heeft 9.127 gewone roosters en 111 grote roosters.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 okt 2008
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief