DILBEEK - Luc Deleu is nieuwe schepen & nog meer nieuws uit de gemeenteraad

C21

DILBEEK - Luc Deleu is nieuwe schepen & nog meer nieuws uit de gemeenteraad

Editiepajot_dilbeek_luc_deleu_foto_jena-pierre-schoukens
 
Editiepajot_dilbeek_luc_deleu_foto_jena-pierre-schoukens__1_

Luc Deleu is nieuwe schepen

Dinsdagavond heeft Luc Deleu de eed afgelegd als nieuwe schepen van Openbare werken, Verkeer en Sport in de handen van burgemeester Stefaan Platteau. Hij vervangt Walter Zelderloo die député werd voor de provincie Vlaams-Brabant.  ( Kleine foto: Zijn vrienden die samen met hem de Nachtegaalfeesten organiseren in Itterbeek, zorgden na de gemeenteraad voor een passende uitrusting voor de nieuwe schepen van Openbare Werken.)

 
Nieuw onderhoudscontract voor RCI Itterbeek
 
Het huidige onderhoudscontract voor de exploitatie en totale waarborg van de verwarmingsinstallatie van het recreatiecentrum van Itterbeek dateert uit 1986 en werd steeds stilzwijgend verlengd. Dit is in strijd met de wet op overheidsopdrachten, zodat het noodzakelijk is een nieuwe procedure te voeren.
De gemeenteraad gaat akkoord het contract toe te wijzen via openbare aanbesteding voor een periode van tien jaar voor een periode van tien jaar voor exploitatie en totale waarborg van de verwarmin, sanitair warm water en ventilatie. De raming bedraagt 20.000 euro inclusief btw per jaar.
 
Contract voor branddetectiecentrale Westrand
 
De gemeenteraad gaat akkoord de toewijzing van het onderhoud van de branddetectiecentrale toe te wijzen voor een periode van tien jaar via de onderhandelingsprocedure. Er bestaat een overeenkomst sinds 2002 voor het jaarlijks onderhoud van de branddetectiecentrale in Westrand. Het afsluiten van een onderhoudscontract voor dergelijke installatie is een wettelijke verplichting. De lopende verbintenis is niet langer conform de vigerende wetgeving, zodat het noodzakelijk is een nieuwe procedure te voeren. Het onderhoud van de installatie kan enkel gebeuren door de firma die de installatie heeft gedaan. Daarom is het aangewezen een onderhandelingsprocedure te voeren, waarbij enkel prijs wordt gevraagd aan de installateur. De kostprijs wordt geraamd op 120.000 euro, btw inbegrepen.
 
Duurdere gemeenschapslokalen voor Pede
 
Het ontwerp voor de vernieuwing van de gemeenschapslokalen van Pede werd afgewerkt. Er wordt geopteerd voor de afbraak van de bestaande lokalen en het oprichten van een nieuwbouw. De kostprijs wordt geraamd op € 2.516.546, btw en erelonen inclusief. Dit ontwerp valt duurder uit omdat de uiteindelijke beslissing lang uit bleef, de prijzen intussen zijn gestegen en sommige ruimtes zoals de keuken en het sanitair werden uitgebreid. Het gemeentebestuur verwacht bij de aanbesteding een lagere prijs dan de raming gelet op de kredietcrisis.
 
Belastingen en onroerende voorheffing
 
 De aanslagvoeten voor de personenbelasting en de onroerende voorheffing blijven in 2009 respectievelijk op 5, 5 % en op 920 opcentiemen behouden.
 
Bijkomende nissen op kerkhoven
 
 Op de kerkhoven van Groot-Bijgaarden en Dilbeek moeten dringend columbariumnissen bijgeplaatst worden. Deze nissen worden geleverd door een gespecialiseerde firma. In Groot-Bijgaarden komen zestien nissen bij, in Dilbeek 48. In deze beide deelgemeenten stijgen de verassingen. In de andere meer landelijke deelgemeenten verkiest de bevolking meer de traditionele begraving. De uitgave voor de nissen wordt geraamd op 25.000 euro, btw inbegrepen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 okt 2008
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 feb 2024
Marc Sluys | 01 feb 2024

archief