DILBEEK - ZVK Amigo Toyota Schepdaal verslaagt ZVC Hoeselt met 4-2 in Supercup

C21

DILBEEK - ZVK Amigo Toyota Schepdaal verslaagt ZVC Hoeselt met 4-2 in Supercup

Editiepajot_dilbeek_zvk_amigo_-_supercup_foto_steven_walravens
 

Dat het zaalvoetbal leeft in Limburg werd gisteren nog eens bewezen. Het is niet voor niets dat Leopoldsburg, Koersel en Hoeselt in de Top vijf van de rangschikking prijken en Play-offs kandidaten zijn. Net als in de heenmatch in Hoeselt kregen de Amigo boys een niet te onderschatten tegenstrever voorgeschoteld.

Van in de aanvangsminuten probeerde Amigo de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Dit leek snel te gaan lukken. Al in de 2' begon onze Braziliaanse wonderboy Lucas DINIZ na dieptepas van Kris GIELENS aan een raid op rechts om prachtig overhoeks af te werken: 1-0. Hoeselt schoot wakker en probeerde de wedstrijd te doen kantelen. Toch was het Amigo dat via Hafid MOUTOUD in de 11' het dichtst bij een tweede treffer kwam. De lat bracht redding. Het Amigosysteem werd vanaf dat moment volledig ontregeld door de soms onbegrijpbare beslissingen van het scheidsrechtersduo. Of hoe een spektakelstuk naar de ... kan worden gefloten. In een faire en sportieve wedstrijd werd elke fase waarbij de Amigospelers in duel wilden gaan bestraft met een blauwe kaart. Identieke fasen van de tegenstrever bleven onbestraft. De 5-1 foutenlast van Amigo na 20' zegt genoeg. Een voortreffelijk Hoeselt had deze hulp niet nodig. Een ietwat ontregeld Amigo kreeg in de 22' dan ook het deksel op de neus: 1-1. Amper 1' later trof eerst een afstandskogel van Lucas DINIZ de paal. Toch werd het in dezelfde minuut nog 2-1 via een vrijschop (terecht of niet!) van Luis ARANHA naar de vrijstaande Lucas DINIZ. Deze kegelde de bal resoluut door de Hoeseltse verdediging. Een zoals gewoonlijk goed keepende Nationale doelman Kenny SERGEANT moest maar sporadisch tussen komen. In de 25' keilde de door Bilal EL HAFID in de diepte gestuurde Yves HEREMANS de bal op de lat. Het onvermijdelijke gebeurde in de 28'. De 6de blauwe kaart leverde een 9 metertrap op voor de bekerwinnaar. Het schot werd prachtig gekeerd door Kenny SERGEANT. In de daarop volgende schermutseling kreeg de Amigo doelman een zwaar betwistbare strafschopfout rond de oren. Deze werd prachtig omgezet. 28': 2-2. Ei zo na ging Hoeselt nog rusten met een voorprong. De bal werd gekeerd door Lucas DINIZ. Rustscore: 2-2.

In een gelijkopgaande tweede helft waren het vooral de doelmannen die hun kunstjes mochten laten zien. Dat Kenny super is weten we, maar wat de Hoeseltse doelman liet zien was ook klasse. Er werd dan ook niet meer gescoord.

Na amper enkele seconden in de eerste verlenging nam Amigo, na een sublieme klasseflits van Luis ARANHA terug afstand: 3-2. Ons Antwerps woelwater Yves HEREMANS ging in de 4' resoluut door op rechts. Zijn doeltrap devieerde via een Hoeseltse verdediger in doel: 4-2. Over en out voor de Limburgers.

De eerste prijs van het prille seizoen was binnen voor regerend landskampioen en huidig competitieleider ZVK Am. Toyota Schepdaal.

Een dikke proficiat voor bekerwinnaar ZVC Hoeselt voor hun prachtige wedstrijd.
Onze dank gaat ook uit naar de organisator van deze Supercup CHABLIS Bornem en de B.Z.V.B. Terecht werd afscheidnemend Secretaris-Generaal, de heer Francois TRIPS in de bloemetjes gezet door zijn opvolger de heer Serge DEGREVE.
Een speciale dank gaat naar de onkundige leiding van het scheidsrechtersduo. Stijgt het niveau van de ploegen en de competitie, dan kan dit spijtig genoeg niet gezegd worden van sommige arbiters.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 okt 2008
Ivo Lemaire
Ivo Lemaire
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief