DILBEEK - Seniorenweek was schot in de roos

C21

DILBEEK - Seniorenweek was schot in de roos

Editiepajot_dilbeek_seniorenweek_foto_jean-pierre_schoukens
 

Zondag liep de seniorenweek in Dilbeek af. Een bijzonder geslaagde week, zoals mocht blijken uit de toespraak van Jules Claikens (foto), voorzitter van de seniorenraad. Hieronder volgt zijn toespraak integraal:

Dames en Heren, Beste Vrienden Senioren.

Rita Dedobbeleer, schepen van senioren, heeft mij gevraagd haar te willen verontschuldigen; zij moet een paar weken rusten. Ik wens haar van hieruit snelle beterschap.

Vandaag sluiten we de derde Seniorenweek van Dilbeek af en het succes ervan groeit van jaar tot jaar.

We bereiken elk jaar meer senioren. Zowel de seniorenverenigingen als de senioren die niet bij een of andere vereniging van senioren zijn aangesloten nemen in stijgende mate deel aan een of andere activiteit en zij ervaren wat Dilbeek aan zijn senioren te bieden heeft op het punt van ontspanning, van reizen, van vorming en noem maar op.

-Op de opening in Westrand met Alice Toen op 17 oktober en de receptie die erop volgde waren 380 aanwezigen.

-Op 19 oktober had OKRA Dilbeek in de Biekorf pannenkoeken en boterhamman tekort.

-De uiteenzetting van kinesitherapeut Pol Walravens op 20 oktober in Breugheldal was interessant, aangenaam en vooral leerrijk om te weten hoe we met onze rug moeten omgaan.

-Op dinsdag 21 oktober kwamen de dansende senioren van OKRA Groot-Bijgaarden en OKRA Centrum samen in het Collegium in Groot-Bijgaarden. De zaal was goed gevuld en er kwam maar geen einde aan.

-Woensdag 22 oktober wandeling en nadien een lekkere wafel of een gezonde pint in Solleveld: 70 deelnemers.

-Op donderdag 23 oktober waren 75 senioren aanwezig in Kasteel La Motte voor een zeer geapprecieerde uiteenzetting met een overvloed aan spreuken en gezegden die alleen door de mens kunnen worden uitgevonden en waar de computer in gebreke blijft; vandaar de titel “De computer zal nooit van een aap kunnen afstammen”

-De kookevenementen op vrijdag 24 oktober in Westrand werden door de kooklustige dames en heren erg op prijs gesteld en ’s avonds bracht Rocco Granata, voor een volle zaal in Westrand, herinneringen aan vroeger.

-En hier zijn we dan voor de slotreceptie en het slotdiner; we hadden op 50 gasten gerekend… we zijn met 73.

Mijn beste vrienden, na het diner is de Seniorenweek 2008 voorbij en vanaf volgende week evalueren wij ieder onderdeel om het volgend jaar weer beter te doen en weer meer senioren te bereiken.

Noteer al maar : laatste week van het zomeruur 2009 nl van 18 tot 25 oktober.

We houden u tijdig op de hoogte, maar indien jullie regelmatig het programma aangeboden door de seniorenraad willen volgen kijk dan naar de Westrandkrant, het Gemeentelijk Infoblad of onze splinternieuwe website www.dilbeek.be/seniorenraad.868.0.html geïnformeerd blijven over hetgeen

Ik begon deze week met een gezegde …
Leeftijd wordt uitgedrukt in jaren
Ouderdom is een zaak van ingesteldheid.
Ik wens af te sluiten met een doordenkertje….
Elke leeftijd is als de pubertijd vóór de volgende leeftijd.
Mijn beste vrienden, blijf jong en tot de volgende gelegenheid.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 okt 2008
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief