Sprokkels uit het DILBEEKse schepencollege

C21

Sprokkels uit het DILBEEKse schepencollege

Editiepajot_gemeentehuis_dilbeek

Dakplaten voetbalkantine Pede worden vernieuwd

Een deel van de dakplaten van de kleedkamers van het voetbalterrein in Pede bestaat uit asbestcementplaten en dient vervangen te worden. Tegelijkertijd kunnen de daken van de kleedkamers geïsoleerd worden. De uitgave voor deze werken wordt geraamd op € 49.404,30.

 

Stabiliteitswerken aan dak RCI

Het schepencollege geeft de opdracht voor een gedetailleerde studie met plannen en bestek voor de stabilisatie van het dak van het recreatiecentrum van Itterbeek. Het schepencollege had de keuze uit twee mogelijkheden om het probleem aan te pakken: ofwel de volledige dakstructuur vernieuwen ofwel aanpassingen doen aan de hoofdspanten en gordingen. Gelet op het verschil in kostprijs, koos het schepencollege voor de laatste oplossing. De uitvoering van deze werken is gepland voor volgend jaar.

 

Lift gemeentehuis wordt hersteld

Het schepencollege gaat aan verschillende aannemers prijs vragen om de lift in het gemeentehuis te herstellen. Tijdens een keuring van de lift werden enkele opmerkingen geformuleerd waaraan dringend moet verholpen worden.

 

Strijkatelier dicht tijdens eindejaarsperiode

Het atelier zal tijdens de eindejaarsperiode gesloten zijn van woensdag 24 december 2008 tot en met vrijdag 2 januari 2009. Het personeel neemt die dagen vakantie. Het atelier is wel open op dinsdag 23 december 2008 van 8 tot 12.30 uur. Het atelier is normaal gesloten op dinsdag.

 

Heraanleg Galgestraat in Schepdaal in 2009

Het gemeentebestuur van Lennik heeft het schepencollege van Dilbeek laten weten dat het voor de verbeteringswerken in de Galgestraat en Scheestraat op de grens van Lennik met Dilbeek het nodige budget in de begroting van 2009 zal voorzien. Dilbeek voorziet ook budget voor deze werken in 2009 zodat normaliter de werken kunnen starten voor de zomer van 2009.

 

Liever geen kerstboomverbranding

Het schepencollege gaat niet op de vraag van een vereniging om de door de gemeente opgehaalde kerstbomen te mogen gebruiken voor een kerstboomverbranding. De opgehaalde kerstbomen worden nu verhakseld. Dat is een stuk milieuvriendelijker dan verbranden. De ophaling van de kerstbomen is gepland op: 

- 07/01 Dilbeek
- 08/01 Groot-Bijgaarden
- 12/01 Itterbeek en Schepdaal
- 13/01 Sint-Martens-Bodegem en Sint-Ulriks-Kapelle

 

Goed nieuws voor de Molenbergstraat

De Molenbergstraat is heeft bij iedere zware regenbui last van ernstige wateroverlast. De schepen Openbare Werken stelde voor onmiddellijk een studie te bestellen met het oog opde vernieuwing van de riolering en dan meteen de heraanleg van de Molenbergstraat aan te pakken. De gemeenteraadscommissie adviseerde dit plan niet alleen gunstig, maar vroeg meteen riolering en straat aan te pakken tot aan de kruising met de Bodegemstraat. In de begroting 2008 zijn hiervoor de nodige fondsen voorzien.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 okt 2008
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 29 jan 2023

archief