11.11.11 DILBEEK wil tandje bijsteken

C21

11.11.11 DILBEEK wil tandje bijsteken

Editiepajot_dilbeek_11
 

In heel het land maken lokale 11.11.11-comités zich klaar voor het nationale actieweekend van 8 en 9 november. In Dilbeek staat het tienkoppige 11.11.11-comité klaar voor een campagne die ambitieuzer is dan ooit.

 Vorig jaar werd in Dilbeek ruim 16.500 euro ingezameld met de plaatselijke activiteiten. Aangevuld met de nationale giften uit Dilbeek en de bijdragen van vaste schenkers leverde dat een totaal op van bijna 25.800 euro. In Vlaams-Brabant deden slechts 5 gemeenten het nóg beter.

Het 11.11.11-comité van Dilbeek is erg trots op dat resultaat, maar heeft de ambitie om er dit jaar nog een schep bovenop te doen. “Als je ziet dat een stad als Leuven meer dan 2 euro per inwoner kan inzamelen, dan heeft Dilbeek met z’n 0,65 euro per inwoner nog marge”, zegt voorzitster Lies Vereecke.

Aan de traditionele kaartenverkoop zullen dit jaar nog meer jeugdbewegingen meedoen dan de voorbije jaren en er worden ook nieuwe vrijwilligers ingeschakeld. Bedoeling is om het aantal “blinde vlekken” op de kaart van Dilbeek zo veel mogelijk te beperken.

Daarnaast houdt het 11.11.11-comité vast aan z’n klassiekers. Op zaterdagnamiddag 8 november kunnen kinderen tot 12 jaar deelnemen aan wereldateliers, waarin ze al spelend of knutselend kennismaken met het Zuiden. De hele namiddag door worden ook pannenkoeken en cake verkocht.

Op zondagmiddag 9 november is er de Wereldmaaltijd, waar dit jaar Thaise gerechten worden geserveerd omdat de bescherming van de Thaise arbeiders centraal staat in de nationale campagne. Zowel op zaterdag als op zondag gaan de activiteiten door in de Sint-Theresiazaal in Dilbeek. Maandag 10 november is er ook een heuse wereldfuif, die plaatsvindt in café den Tat, op initiatief van jeugdclub Vuilbak.

In de aanloop naar het actieweekend besteden tal van Dilbeekse scholen aandacht aan de problematiek van het Zuiden. Tien kleuter- en lagere scholen hebben gekozen voor één van de workshops die 11.11.11 aanbiedt. “De scholen krijgen een deel van de kosten terugbetaald door de Raad voor Internationale Samenwerking. Dat komt goed uit nu hun uitgaven beperkt zijn door de maximumfactuur, en bovendien maken ze de leerlingen warm voor 11.11.11”, zegt Vereecke.

Negen Dilbeekse bakkers nemen dit jaar deel aan de broodzakkenactie. In plaats van de traditionele broodzakken met hun eigen logo gebruiken ze deze weken speciale zakken met uitleg over de 11.11.11-campagne. Er zullen in Dilbeek meer dan 10.000 broodzakken van 11.11.11 over de toonbank schuiven. Daarmee spant Dilbeek de kroon in Vlaams-Brabant, samen met Grimbergen!

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 nov 2008
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 29 jan 2023

archief