DILBEEK - Sprokkels uit het schepencollege

C21

DILBEEK - Sprokkels uit het schepencollege

Editiepajot_gemeentehuis_dilbeek

Rommelmarkt naast avondmarkt in Bodegem

Het schepencollege stemt in met de vraag van mevrouw Ingrid Van Vreckem (café Bodegem City) om in 2009 een rommelmarkt te organiseren naar aanleiding van de kermis in Sint-Martens-Bodegem. De avondmarkt blijft behouden.

 

Computermateriaal voor scholen

Het computermateriaal in De Kriebel en De Klimop is verouderd en aan vervanging toe. Er moeten 35 computers, 35 schermen, 4 laptops, 21 printers en accessoires vervangen worden. De raming bedraagt € 55.000.

 

Premie voor fase 2 restauratie Kasteelhoeve

Het schepencollege ontving eind vorige maand een brief van het Agentschap Ruimtelijke Ordening – Onroerend Erfgoed Vlaanderen met de mededeling dat de minister Van Mechelen besloten heeft om de premie voor de restauratie van de Kasteelhoeve fase 2 goed te keuren. Het bedrag van de premie bedraagt € 406.527,40. Tijdens de gemeenteraad van 27 februari 2007 werd het dossier en de bijhorende kostenraming ten bedrage van € 1.300.328,45, btw incl, goedgekeurd. Op het budget van 2008 staan de nodige kredieten ingeschreven, zodat het dossier kan aanbesteed worden.

 

De Lijn vraagt aandacht voor sneeuw- en ijzelbestrijding

De Lijn vraagt het gemeentebestuur net als vorig jaar aandacht te hebben voor de sneeuw- en ijzelbestrijding op hun reiswegen, ter hoogte van wachthuisjes en op- en afstaphaltes. Dat verliep vorig jaar uiterst vlot. In het belang van de reizigers, vraagt De Lijn om tijdens het strooien daaraan prioriteit te verlenen. Gezien de diensten van De Lijn tijdsgebonden zijn, vraagt De Lijn dit preventief te doen of ten laatste tussen 5 uur en 6 uur ’s morgens. De Lijn vraagt bijzonder aandacht te besteden aan de Keperenbergstraat, Spanjebergstraat, Hoogveld, Kattebroekstraat, de Pelgrimstraat voor lijn 572 (Zellik-Dilbeek-Halle) en de Kasteelstraat en Stationsstraat voor de lijn 820 (Dilbeek-Jette-Zaventem). Het schepencollege heeft geantwoord dat met de wensen van De Lijn bij de verdeling van de routes rekening is gehouden.

Buitengewoon onderhoud voetpaden 2008

Deze week is het buitengewoon onderhoud aan de voetpaden in Dilbeek gestart. De volgende straten of gedeelten ervan zijn voorzien in het onderhoudsprogramma voor dit jaar:

Groot-Bijgaarden :
         Em. De Blutslaan
         Breedveld
         Keienveld
         Rietlaan
         Groenstraat
         Nieuwenbos

Dilbeek :
         J.B. Brusselmansstraat

De werken worden uitgevoerd door de nv Van Hoorebeeck, Temsesteenweg 40 te 1861 Wolvertem voor een bedrag van € 504.473,20 incl. 21% btw.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 nov 2008
Jean-Pierre Schoukens
Repro Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 29 jan 2023

archief