REGIO - Feiten

C21

REGIO - Feiten

Editiepajot_politie_heel_goed

Dilbeek:

Op 06/11/08 werd in de Kaudenaardestraat in 1700 Dilbeek een handtas gestolen d.m.v. geweld. Een vrouw werd aangesproken door twee jongeren op een bromfiets. Op hetzelfde ogenblik rukten ze de handtas van de vrouw los en namen de vlucht richting Anderlecht.
Op 06/11/08 werd een poging tot diefstal in woning d.m.v. braak vastgesteld in de Dr. R. Lambrechtslaan in 1700 Dilbeek.

 

Brussel:

FIPA 37 in Brussel: 54 personen opgepakt

Tijdens de 37ste Full Integrated Police Action (FIPA) van donderdag 6 november in het arrondissement Brussel zijn 29 personen gearresteerd. Er zijn ook 25 personen (waaronder 20 illegalen) administratief aangehouden.

De zes Brusselse politiezones en de Federale Politie hebben samen met de vervoersmaatschappijen ook 14 spijbelaars en 413 personen betrapt zonder geldig vervoersbewijs.

Het doelwit van de actie was de criminaliteit op en rond het openbaar vervoer. De politiediensten hebben daarom controles uitgevoerd op bussen, tramlijnen, in metrostellen en in metro- en treinstations (op de spoorlijn Nijvel-Brussel). In samenspraak met het Parket van Brussel besteedden de politiediensten ook specifiek aandacht aan het schoolverzuim bij schoolplichtige jongeren in de infrastructuur van het openbaar vervoer.

Resultaten

-           aantal gecontroleerde personen (grondige controle): 328

-           aantal geseinde personen: 9 (waaronder 3 met bevel tot gevangenneming)

-           aantal gerechtelijke arrestaties: 29 (drugs, verboden wapendracht, uitzitten celstraf…)

-           aantal administratieve arrestaties: 25 (20 illegalen, 1 openbare dronkenschap, 4 controle identiteit)

-           aantal gerechtelijke processen-verbaal: 47

-           inbeslagnames: 23 (messen, drugs…)

-           aantal spijbelende jongeren: 14

 

Metaaldetector

De metrobrigade van de Spoorwegpolitie en de lokale politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene hebben in de metrostations Bockstael, De Brouckère en Centraal Station in totaal 3250 personen gecontroleerd met een metaaldetector. De controle is gericht op het bezit van messen en andere verboden wapens. Drie reizigers hadden een verboden wapen op zak.

Vervoersbewijs

Er zijn ook 3768 reizigers op 173 bussen van De Lijn gecontroleerd. 80 reizigers (2,12%) had geen geldig vervoersbewijs op zak. Van de 12044 gecontroleerde passagiers van de MIVB op bus, tram en metro hadden 333 personen (2,76%) niet betaald. Wie niet in orde was, heeft een proces-verbaal gekregen.

Volgende diensten zijn tijdens de actie ingezet:

- de Spoorwegpolitie van Brussel (metrobrigade inbegrepen) en Charleroi;

- externe diensten zoals de veiligheidsdiensten van MIVB, De Lijn, Securail (NMBS) en TEC;

- de zes lokale politiezones in Brussel;

- de Interventiekorpsen van de Federale Politie van Brussel, Charleroi en Nijvel;

- de dienst Luchtsteun van de Federale Politie.

Ongeveer 200 politieambtenaren en 110 personeelsleden van verschillende veiligheidsdiensten hebben aan deze grootscheepse actie deelgenomen. De coördinatie van de politieactie was in handen van de Coördinatie- en Steundirectie van de Federale Politie Brussel.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 nov 2008
Editiepajot
Repro Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief