DILBEEK steunt sneeuwklassen

C21

DILBEEK steunt sneeuwklassen

Editiepajot_gemeentehuis_dilbeek

Ieder jaar organiseren de gemeentescholen De Kriebel, Jongslag, ’t Keperke en De Klimop voor de zesde jaren de jaarlijkse sneeuwklassen. In Jongslag gaat de derde graad van het lager onderwijs om de twee jaar op sneeuwklassen.

Dit schooljaar vertrekken de leerlingen van De Kriebel en ’t Keperke op 23 januari en komen terug op 31 januari 2009, terwijl De Klimop vertrekt op 6 maart tot en met 14 maart 2009. Het schepencollege steunt deze initiatieven financieel. De gemeentelijke tussenkomst wordt op de agenda van de gemeenteraad van november geplaatst.

Ieder jaar opnieuw kijken de kinderen met veel spanning uit naar deze activiteit. Lang nadat ze de school verlaten hebben, spreken ze nog over de sneeuwklassen waarmee ze als het ware hun lager onderwijs afsluiten. Deze activiteit heeft naast de sportieve uitdaging eveneens een belangrijke sociale meerwaarde. Het instaan voor zichzelf en voor elkaar, elkaar helpen en bemoedigen als het wat minder lukt, zijn belangrijke waarden in voorbereiding op het secundair onderwijs en voor de eigen ontwikkeling.

Schepen van Onderwijs Georges De Vliegher: ,,Daarom heeft het gemeentebestuur geoordeeld dat niet de scherpe maximumfactuur, die stelt dat gedurende de zes jaar in het lager onderwijs er niet meer dan 360 euro mag besteed worden aan extra-muros activiteiten, de vreugde van onze kinderen mag beknotten. Bovendien ervaart het gemeentebestuur de invoering van de maximumfactuur, in al zijn vormen, niet als een beperking van de financiële mogelijkheden, veel eerder als een meerinkomst waardoor de eigen tussenkomst een stukje kan worden teruggeschroefd’’.

Zoals de voorgaande jaren gaat het schepencollege de gemeenteraad voorstellen dat de gemeente € 150 per leerling betaalt en de kost van een herkenningsteken ( muts in combinatie met sjaal of een vestje) eveneens ten laste neemt.

Ook wordt er voor gezorgd dat er per zeven leerlingen één begeleider aanwezig is. Dit houdt in dat het gemeentebestuur nog vier bijkomende begeleiders ten laste neemt, naast de vrijplaatsen die reeds voorzien zijn vanuit de organiserende maatschappij.

De tussenkomst vanwege het gemeentebestuur bedraagt dit schooljaar voor de organisatie van de sneeuwklassen, de bijkomende begeleiders, het herkenningsteken en de verzekering € 16. 110.

 ,,Het is een belangrijk bedrag dat het bestuur graag besteedt om de kinderen de vreugde te schenken een activiteit mee te maken waar ze nog lang met goede herinneringen zullen aan terugdenken”, besluit Georges De Vliegher, schepen van onderwijs.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 nov 2008
Jean-Pierre Schoukens
Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief