DILBEEK - Doelman Kenny Sergeant, man van de match in topwedstrijd

Editiepajot_dilbeek_zvk_amigo_-_topper_foto_steven_walravens

Doelman Kenny SERGEANT was de man van de match bij een superieur AMIGO.

Embourg - ZVK Am. Toyota Schepdaal 4-5

Dat BC Embourg en ZVK Am.Toyota Schepdaal de smaakmakers zijn van de huidige competitie was al snel duidelijk. Beide ploegen gaven het beste van zichzelf. En dit was heel wat. De massaal opgekomen supporters zagen een wedstrijd van Topniveau. Een topper om u tegen te zeggen.

Een AMIGO dat duidelijk uitging van zijn eigen kracht kwam het sterkst uit de startblokken. Dit resulteerde in de 3' al in een doelpunt van Lucas DINIZ. De bezoekers bleven de thuisploeg praktisch vanaan hun eigen doel onder druk zetten. Enkele schaarse counters van Embourg werden door de bezoekende verdediging opgevangen of door de absolute Nr1 van de Nationale ploeg Kenny SERGEANT gepareerd. Een onhoudbaar schot van Lucas DINIZ op de lat werd in de 23' door de Embourg doelman ontzet in de voeten van de goed gevolgde Bilal EL HAFID: 0-2. Enkel de foutenlast kon Amigo nog parten spelen. Een toegekende negenmetertrap werd door onze Gele Panter Kenny SERGEANT prachtig uit de hoek gehaald. Amigo, collectief iets sterker kon gaan rusten met een 0-2 voorsprong.

Amigo probeerde de kloof verder uit te bouwen. Een afstandsschot van Kris GIELENS in de 34' werd met de voet gered door de thuisdoelman. De rebound werd onderschept door Lucas DINIZ die koel afwerkte: 0-3. Amper 5' later werd een hoekschop van Lucas DINIZ mooi door Bilal EL HAFID overgenomen. Zijn doelpoging werd ontzet door de thuisdoelman in de voeten van de goed opgestelde Luis ARANHA: 39' 0-4. Concentratieverlies bij Amigo leidde in de 46' de 1-4 in. Door de zware foutenlast speelde Amigo ietwat met de handrem op. Embour kon rustig door de verdediging wandelen en in de 47' de 2-4 aantekenen. Het mooiste doelpunt van de avond viel in de 53'. Borstcontrole van Lucas DINIZ, via Luis ARANHA doorsteekpas naar Hafid MOUTOUD. De voorzet van Hafid werd mooi afgewerkt door Luis ARANHA: 2-5. Door een caramboldoelpunt in de 58' en een dekkingsfout in de 59' werd het toch nog spannend: 4-5. Kenny SERGEANT ranselde nog één doelpoging uit zijn doel, waarop scheidsrechter Scocca affloot. Een terechte overwinning voor landskampioen AMIGO tegen een zeer sterke tegenstander en geducht titelkandidaat. Proficiat voor de taktisch geslaagde coaching van Frank LUYPAERT.

AMIGO: Kenny SERGEANT – Luc NYS – Luis ARANHA - Lucas DINIZ - Bilal EL HAFID – Kris GIELENS – Yves HEREMANS – Mounir KISSAMANI – Hafid MOUTOUD. Coach Frank LUYPAERT.

Na de gewonnen topwedstrijd tegen het tot op dat moment ongeslagen BC Embourg is er op vrijdag 21 november de Topper tussen Regerend landskampioen en huidig leider ZVK Am.Toyota Schepdaal en ROLINO Koersel. Deze wedstrijd vindt om 21u15 plaats in Sporthal Caerenbergveld te Schepdaal. Zij wordt om 20u voorafgegaan door de Topper in de Vlaamse Competitie, Regio West tussen ZVK Am.Toyota B en BLUE BOYS Essenbeek.

De Topper cronologisch:

1'30 Eén twee Lucas met Kris. Lucas nipt over doel.

2'10 Hoekschop Luis naar Bilal. Doelman brengt redding.

3'00 Luis ontfutselt bal, Lucas DINIZ werkt klasrijk af in rechterhoek: 0-1.

4'30 Fout Luis, Bilal blokt de vrijschop af.

5'15 Balverlies Amigo, Kenny stopt counter.

6' Schot Bilal op verdediger. Snelle tegenaanval. Kenny verkleint de hoek, poging rechts naast doel.

7'30 Kenny stopt afstandsschot.

8'30 Dieptepas Kris naar Lucas. Zijn schot beland in het zijnet.

11'00 Voorzet van op links, collectief ontzet door de Amigo verdediging.

13'05 Luis via Lucas naar Bilal. Poging in het zijnet.

13'15 Hoekschop Lucas naar Luis. Deze besluit op de verdediging.

14'20 Vrijschop Embourg ver naast. Goede opstelling muur.

16'00 Vrijschop Embourg ver naast. Goede opstelling muur.

17'20 Persoonlijke aktie Hafid afgestopt door de verdediging.

17'30 Afstandsschot thuisploeg gaat hoog over.

18'40 Bilal in het zijnet op pass van Yves.

21'15 Voorzet schot van op rechts. Kenny brengt redding met voet.

21'30 Kenny haalt bal uit de voeten van Embourg aanvaller.

22,35 Verre uitworp Kenny naar Bilal wiens lobbal op de deklat valt.

23' Onhoudbaar schot Lucas DINIZ op de lat. Doelman ontzet in de voeten van de goed gevolgde Bilal EL HAFID: 0-2.

24'15 Sambavoetbal. Doelpoging Luis afgestopt door de thuisdoelman en zijn verdediging.

24'45 Kenny pakt schot vanuit de 2de lijn.

25' Amigo krijgt 6de fout tegen. Kenny haalt negenmetertrap uit de rechterbovenhoek.

25'40 Voorzet vanop rechts door Luis half gestopt. Kenny brengt redding.

26 Tegenaanval Lucas wordt foutief afgestopt. Vrijschop Yves via Lucas en Kris naar Luis. De thuisdoelman brengt redding.

26'35 Doorbraak op rechts. Kenny haalt de bal uit de voeten.

27'50 Kenny haalt afstandschot uit de linkerbenedenhoek.

28'40 Fout op doorgebroken Yves wordt niet gefloten.

30' Ruststand 0-2

31'10 Verre uittrap Kenny naar Luis die de bal in één tijd over doel trapt.

31'30 Pass op links van Lucas naar Hafid. Hafid besluit in het zijnet.

32' Overhoeks schot van de thuisploeg.

32'10 Lucas stuurt Luis diep die op de doelman besluit.

32'50 Boeking Lucas na lichte fout. Vrijschop in de voeten van Luis die Hafid diep stuurt. Hafid wordt foutief afgestopt.

33' Vrijschop Luis naar Hafid die op de muur besluit.

33'10 Kris besluit naast doel.

34' Luis wordt nipt afgestopt.

34' Afstandsschot Kris gered met de voet door de thuisdoelman. Rebound onderschept door Lucas DINIZ die koel afwerkt: 0-3.

35'20 Foutief afgestopte Hafid mag doorspelen maar besluit op de doelman.

36'30 Onvrijwillige elleboogstoot in het gezicht van Kris. Embourg krijgt fout mee! Voorzet ver naast.

37'20 Dieptepas Kris naar Bilal wiens schot voorzet nipt in corner wordt verwerkt.

39' Hoekschop Lucas naar Bilal. Doelpoging ontzet door de doelman in de voeten van de goed opgestelde LuisARANHA: 0-4.

40'50 Schot Bilal op de paal.

44' Bilal geel.

45'10 Voorzet Mounier. Yves besluit op de paal. Yves wordt bij de rebound foutief afgestopt!

45'30 Concentratieverlies in de Amigoverdediging: LABIDI 1-4

46'20 In een twee tegen één situatie brengt Kenny redding.

46'30 Flitsende aanval van Lucas die de thuisverdediging oprolt maar gestopt wordt door de doelman.

47' Bang voor een zesde blauwe kaart. De thuisaanvallers wandelen rustig door de Amigo verdediging: LABIDI 2-4.

48'45 Doelpoging Embourg beland op de lat.

49' Fout op Lucas. Vrijschop Hafid op de muur.

49'10 De thuisdoelman stopt de doorgebroken Luis met de voet.

49'40 Doorbraak op links door Lucas. Hafid mist nipt de voorzet.

51'10 Niet gefloten fout op Lucas. Tegenaanval nipt naast.

51'50 Luis past op Hafid. De doelman brengt redding.

53' Mooiste doelpunt. Borstcontrole van Lucas, die doorspeelt naar Luis met doorsteekpas naar Hafid. De voorzet van Hafid wordt mooi afgewerkt door Luis ARANHA: 2-5.

53'50 Yves besluit over doel.

54'30 Splijtende technisch hoogstandje van Hafid tussen twee verdedigers door. Nipt naast.

55'10 Yves besluit nipt naast op voorzet van Mounier.

55'30 De thuisdoelman haalt de bal uit de voeten van Yves.

57' Licht toegekende 6de Amigofout. Kenny stopt zijn 2de negenmetertrap.

58' Caramboldoelpunt van Embourg: LABIDI 3-5.

58'25 Slechte voorzet naar de volledig vrijstaande Mounier.

59' Dekkingsfout in de Amigoverdediging: SAGLAM 4-5.

59'45 Kenny brengt redding.

60' Eindscore 4-5.