DILBEEK - Thijs en Joep willen onbekende tv-makers een publiek geven

C21

DILBEEK - Thijs en Joep willen onbekende tv-makers een publiek geven

Editiepajot_ingezonden_thijs_en_joep_20032015
ingezonden foto: links is Thijs, rechts is Joep
 

Jonge, nog onbekende tv-makers een publiek geven. Dat is het doel van Joep ten Hove en Thijs Meeuwsen, twee jonge enthousiastelingen uit Dilbeek. Toevalligerwijs allebei geboren in de Kerkstraat en ruim 25 jaar later nog steeds goed bevriend. 

Na hun middelbare schooltijd, besluiten de mannen om samen een groot avontuur aan te gaan: studeren bij de Noorderburen, en wel in Utrecht. Thijs kiest voor de Hoge School voor de Kunsten, Joep’s keuze valt op Aardwetenschappen. 

Ondanks hun totaal verschillende studierichting, zien ze elkaar nog regelmatig: “Zolang je dezelfde humor hebt, maakt het geen drol uit wat je studeert”, aldus Thijs. Dat de beide heren dezelfde humor hebben is wel duidelijk. Onder het pseudoniem “Frits Towerbrits” maken ze samen met Nederlandse vrienden een schunnig studentenhitje dat behoorlijk aanslaat in Nederland. “Niemand van ons had gedacht dat dat nummer meer dan 100.000 keer bekeken zou worden op Youtube” zegt Joep, “maar toen hadden we de smaak wel te pakken”. 

Samen maken ze nog meer filmpjes, ze hebben genoeg ideeën. Toch blijkt het niet gemakkelijk om alle filmpjes onder de aandacht te brengen. Ook van andere tv-makers horen ze geluiden dat het lastig is om een publiek te vinden. “Op Youtube staat zoveel, dat je door de bomen het bos niet meer ziet”. Daar moest verandering in komen vonden de twee. 

Zodoende kwamen ze met het idee om zelf een plek te creëren waar jong talent haar creaties kan stallen. “Verbazingwekkend genoeg was de domeinnaam tv-idee nog vrij, zowel in Nederland als België en zodoende ging het balletje aan het rollen”. Op de website kunnen tv-makers een profiel aanmaken om vervolgens in een van de categorieën hun filmpje te uploaden. “Of het nou over reizen gaat, puur entertainment is of in de categorie korte film valt, overal is een plekje voor, mits het uiteraard van voldoende kwaliteit is” zegt Joep, “Wie dat bepaalt? Haha nou, dat doen we zelf”. 

Ze hopen met hun website een brug te slaan tussen jonge tv-makers en toeschouwers. “Ons motto legt het eigenlijk perfect uit” weet Thijs te vertellen; “TV-Idee: geeft makers publiek, voor kijkers uniek”. Wanneer je als kijker enthousiast bent over een filmpje, kun je op een lampje klikken om het betreffende filmpje te lighten (in plaats van liken). “Daar moesten we zelf best om lachen”. De meest gelighte filmpjes van de week staan heel toepasselijk onder het kopje “SPOTLIGHT”. 

Als kijkers commentaar of kritiek willen geven op filmpjes kunnen ze dat via facebook achterlaten. Maar ze zoeken nog content: “Graag willen we via deze weg een oproep doen aan alle lezers van Editiepajot Dilbeek: ken je of ben je iemand die zelf bijvoorbeeld een mooie documentaire of reisverslag heeft gemaakt? Of heb je een eigen stukje cabaret op film staan? Zorg dat diegene een profiel aanmaakt en zijn/haar creatie deelt met de rest van België, want zonder jullie inzendingen was het een leuk idee, maar wordt het weinig tv! Haha”. 

De website is te bekijken via www.tv-idee.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 mrt 2015
Hilda Renders
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 25 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 mrt 2024
Marc Colpaert | 28 feb 2024

archief