DILBEEK - Chiro Don Bosco kookt dit weekend met zelfgekweekte groenten

C21

DILBEEK - Chiro Don Bosco kookt dit weekend met zelfgekweekte groenten

Editiepajot_ingezonden_chiro_don_bosco_dilbeek_24032015
Editiepajot_ingezonden_chiro_don_bosco_dilbeek1_24032015
Editiepajot_ingezonden_chiro_don_bosco_dilbeek2_24032015
Editiepajot_ingezonden_chiro_don_bosco_dilbeek3_24032015
Editiepajot_ingezonden_chiro_don_bosco_dilbeek4_24032015
Editiepajot_ingezonden_chiro_don_bosco_dilbeek5_24032015
 

Chiro Don Bosco uit Dilbeek organiseert op zaterdag 28 en zondag 29 maart 2015 haar jaarlijks etentje in het Saviocentrum. Onder het motto ‘Eigen Kweek’ bouwden de chirojongens eind januari een serre om zelf de groenten te kweken voor hun eetfestijn. Ondertussen zijn we enkele weken later en zijn de groenten bijna klaar om geoogst te worden.

“Het was een hele uitdaging om ervoor te zorgen dat alle groenten tijdig klaar zouden zijn” vertelt Gertjan De Bot, hoofdleider bij Chiro Don Bosco. “Onze groenten werden werkelijk overal gekweekt: in serres, veranda’s, livings en zelfs tot in de slaapkamer van één van onze leiders.” De chirojongens hebben onder andere champignons, veldsla, wortelen, peterselie, spinazie en kervel geplant. Op basis daarvan werd de menu samengesteld waarin we bijna uitsluitend met lokale producten werken.

 

“De belangstelling voor onze serre is een beetje overdonderend, dit hadden we niet echt verwacht” vertelt Gertjan. “We krijgen heel wat buurtbewoners over de vloer die nieuwsgierig zijn naar wat we allemaal aan het kweken zijn. We hebben ook al veel lovende reacties gekregen over dit initiatief, wat ons erg veel plezier doet” aldus Gertjan.

 

Helemaal in de lijn met het thema ‘Eigen Kweek’ hebben de jongens nu ook zelf een gin gebrouwen. Het resultaat kan je proeven in de gin-bar tijdens het eetfestijn. Daar worden ook nog 4 andere top-gin’s geschonken. Het etentje van Chiro Don Bosco met zelfgekweekte groenten gaat door op 28 en 29 maart 2015 in het Saviocentrum in Dilbeek. Voor wie er niet bij kan zijn bieden de chirojongens opnieuw hun take-away service aan. Bestellen kan via de website takeaway.etentjechirodonbosco.be.

  

Meer informatie via etentjechirodonbosco.be of facebook.com/etentjechirodonbosco

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 mrt 2015
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 12 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024
Marc Sluys | 21 mrt 2024

archief