Mooov DILBEEK programmeert wereldcinema

C21

Mooov DILBEEK programmeert wereldcinema

Editiepajot_ingezonden_mooov_festival_dilbeek_26032015

Voor de tweede maal slaat Mooov Filmfestival, het filmfestival met een blik op de wereld, zijn tenten op in Dilbeek. Van 24 tot 30 april is Westrand de centrale locatie. Deze editie van Mooov belicht weerom verschillende prangende thema’s uit alle windrichtingen en draagt hierdoor bij tot een bredere bewustwording. Mooov brengt mensen en ideeën in beweging.

Nieuw dit jaar is het MooovCafé waar de festivalganger meer info kan krijgen, kan napraten of van een exotisch hapje kan genieten. Het filmticket is bovendien een gratis drankje waard. Dit café wordt meestal uitgebaat door verenigingen aangesloten bij de Raad voor Internationale Samenwerking ten voordele van hun projecten. Voor en na de films zijn er activiteiten zoals optredens, fotoreportages, …

 

Als aanloop tot het festival toert de Filmbus opnieuw langs Dilbeekse scholen. Meer dan 1.000 leerlingen uit de lagere scholen kijken deze dagen naar zuiderse films in de Filmbus. De gemeente plaatst de Filmbus aan de schoolpoort, wat het voor de scholen gemakkelijk maakt omdat de kinderen zich niet moeten verplaatsen. Naast de vertoningen van de films kunnen leerkrachten met educatieve lesmappen ook in de klas nog rond de voorstellingen werken.

 

Tot 12 april kan u in Westrand ook genieten van een fototentoonstelling van Wafaa Samir, een Egyptische fotografe die tevens instond voor het campagnebeeld. Tijdens het festival leert de expo Talen mijn gedacht kinderen nadenken over de verschillende talen die we spreken. Aan de bank in de galerij kan u luisteren naar pakkende verhalen van mensen die intussen in Dilbeek hun tweede thuis gevonden hebben.

 

Voor het volledige programma en tickets kan je terecht op www.westrand.be.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mrt 2015
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief