DILBEEK - Twintig jaar Creatief Andersvaliden Atelier

C21

DILBEEK - Twintig jaar Creatief Andersvaliden Atelier

Editiepajot_dilbeek_andersvalidenatelier_foto_jacky_duyck
 
Editiepajot_dilbeek_andersvalidenatelier_foto_jacky_duyck__1_
Editiepajot_dilbeek_andersvalidenatelier_foto_jacky_duyck__2_
Editiepajot_dilbeek_andersvalidenatelier_foto_jacky_duyck__3_
Editiepajot_dilbeek_andersvalidenatelier_foto_jacky_duyck__5_
 

Tentoonstelling Twintig jaar Creatief Andersvaliden Atelier in samenwerking met V.O.S. Pajottenland vzw afdeling van Inclusie Vlaanderen. Andersvaliden die graag tekenen, schilderen en boetseren exposeren hun werk in C.C. Westrand. Deze tentoonstelling is te bezoeken in C.C. Westrand Dilbeek van 22 november tot zondag 14 december elke dag van 9 tot 21 uur.

De monitoren Martine Callaert, Tony Crabbe, Odette Eliano, Marleen Hoet en Leen Vincx, onder de pedagogische en artistieke leiding van kunstschilder Jacky Duyck, begeleiden deze cursisten om hen de mogelijkheid te geven zich creatief beter uit te drukken en om er plezier aan te beleven. Vijfendertig verstandelijk gehandicapten tussen 15 en 65 jaar komen om de twee weken samen om artistiek bezig te zijn. Met nieuwe technieken en ideeën zijn ze creatief met verf, potlood, stift, klei, collage, ...

"Wat wij doen is veel meer dan bezigheidstherapie" opent Jacky Duyck het gesprek tussen de kunstwerken in het atelier. "We willen deze mensen via het creatieve iets meegeven, om er echt plezier aan te beleven. Elke bijeenkomst kadert in een thema, vb. het circus, de lente, het dier, vakantie, sneeuwpret, enz. Daaraan koppelen we dan materiaal en techniek zoals werken met houtskool, kleurstiften, waterverf. We proberen hun interesse te wekken voor schilderijen van bepaalde kunstenaars. Natuurlijk helpen we hen, maar we doen het niet in hun plaats. Ze hebben ons iets te vertellen, want een gesprek met elk van hen is niet altijd mogelijk. "

De monitoren respecteren de leefwereld van de deelnemers aan het atelier. Sommige werkjes doen denken aan wat kinderen uit de lagere school zouden presteren.

Maar andere deelnemers hebben duidelijk meer mogelijkheden en talent.

Jacky Duyck spreekt met veel trots over zijn leerlingen:

"Sommigen ervan hebben er een dag werken in de Beschuttende Werkplaats opzitten, maar zijn bij elke afspraak trouw op post (2x per maand op maandagavond). Elke les zijn ze zeer intens begaan met hun tekening of schilderwerk, en aan inspiratie ontbreekt het hen niet!

Deze expo, met bijzonder fijne schilderwerken, is zeker een bezoek waard, om samen met hen te dromen en te genieten van zó veel!

Deze tentoonstelling is te bezoeken in C.C. Westrand Dilbeek van 22 november tot zondag 14 december elke dag van 9 tot 21 uur.

 

UITNODIGING: VERNISSAGE op zaterdag 22 november om 17 u.

Verwelkoming: Jacky DUYCK , kunstschilder en ereburger van Dilbeek

Inleiding: Willy SEGERS, schepen voor cultuur

Gastspreker: Pol Goossen (Frank Bomans uit THUIS)

Opening: Stefaan PLATTEAU, burgemeester van Dilbeek

 

Iedereen WELKOM.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 nov 2008
Steven Walravens
Jacky Duyck
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 29 jan 2023

archief