DILBEEK - Nieuws uit het Schepencollege

C21

DILBEEK - Nieuws uit het Schepencollege

Editiepajot_gemeentehuis_dilbeek

Raam gemeentehuis hersteld

Vorige maand gooiden vandalen met een verkeersbord het raam van de toegangsdeur van het kasteelgemeentehuis in Dilbeek in. De dader of daders zijn niet gekend. Het herstellen van het raam kostte € 457,31.

Fleecemutsen voor sneeuwklassen

Nadat verschillende schooldirecties bevestigden dat de leerlingen wel degelijk mutsen op sneeuwklassen dragen, gaat het college akkoord met de aankoop van een nieuwe lading mutsen voor een bedrag van 300 euro. Een aantal jaren terug werden ze inderdaad niet gedragen, wegens te oubollig. Toen waren de aangekochte mutsen ouderwetse gebreide exemplaren. Sinds een aantal jaren worden andere mutsen aangekocht: fleece mutsen met een strop bovenaan. De directies bevestigen dat deze mutsen wel degelijk gedragen worden en zeer gewaardeerd zijn. De schooldirecties omschrijven de mutsen als multifunctioneel. Tijdens het skiën wordt de strop bovenaan opengemaakt en de muts gedragen als sjaal. Daarnaast worden de mutsen gebruikt tijdens de lessen muzische vorming: de leerlingen borduren hun naam op de muts. Dat deze namen zichtbaar zijn op de mutsen is dan weer handig voor de extra begeleiders die de leerlingen nog niet bij naam kennen. Behalve deze mutsen worden ook fluovestjes gebruikt. De vestjes worden niet aangekocht, maar uitgeleend door de preventiedienst.

Aankoop hobo en drumstel

Wegens de toenemende belangstelling voor de cursus hobo, beschikt de academie over onvoldoende instrumenten om te verhuren aan beginnende leerlingen. Daarom moet een bijkomende hobo aangekocht worden. De uitgave wordt geraamd op 3.300 euro. Ook voor de optie jazz in de academie, meer bepaald het vak jazz ensemble en op vraag van de lerares percussie die met drumduo’s wil starten, is een tweede drum meer dan welkom. De uitgave hiervoor wordt geraamd op € 1.000.

Schepencollege wil onderhoud met Parnas

Het schepencollege vraagt het HUB campus Parnas een nieuw onderhoud over de gebruiksfaciliteiten van de sportzalen HUB Campus Parnas, atletiekaccommodaties Sportcomplex Roelandsveld en het zwembad Dilkom. Het schepencollege kan niet akkoord gaan met de factuur van de huur van de sportzalen HUB Campus Parnas voor de periode september 2007-december 2007. De kostenvergoedingen van de sportzalen die HUB ter beschikking stelt zijn berekend op uurbasis en niet op het werkelijk gebruik. Het schepencollege wil de huur volgens de werkelijk gebruikte uren van de sportzalen betalen waarvoor het gemeentebestuur een bezettingsschema overmaakte op 1 september 2007 en waarop nooit reactie kwam.

Weer feestbus op oudejaarsavond

De Lijn en de provincie Vlaams-Brabant zullen ook dit jaar Feestbus 128 inleggen die Leerbeek verbindt met Brussel via Lennik, Schepdaal, Itterbeek en Dilbeek (via N8). Dit traject maakt deel uit van het basisaanbod van de provincie en wordt door de provincie gefinancierd. Vorig jaar maakten 1.048 personen gebruik van Feestbus 128. In 2006 en 2007 werd nog een bijkomende bus in gelegd, namelijk Feestbus 116. Deze verbindt Dilbeek centrum met de Saviowijk, Zuurweide, Groot-Bijgaarden, Sint-Ulriks-Kapelle, Sint-Martens-Bodegem en rijdt dan nog verder naar Ternat. Aan de stelplaats is aansluiting voorzien met de hierboven beschreven Feestbus 128. Vorig jaar maakten 306 personen gebruik van Feestbus 116. Het schepencollege gaat akkoord om deze feestbus voor een bedrag van 750 euro (excl. 6 % btw) opnieuw in te leggen. De bus rijdt om het uur in beide richtingen. De jeugddienst van Ternat liet telefonisch weten dat hij ook een deel betaalt. Door deze beide trajecten worden de verschillende deelgemeenten met elkaar verbonden en krijgen Dilbeekse inwoners heel wat mogelijkheden om op een veilige manier naar hun feestbestemming te gaan.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 nov 2008
Jean-Pierre Schoukens
Jena-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 feb 2024
Marc Sluys | 01 feb 2024

archief