DILBEEK - 1.300 kinderen lopen door het park

C21

DILBEEK - 1.300 kinderen lopen door het park

Editiepajot_dilbeek_parkloop_bewerkt-1
Ingezonden foto
 

Ongeveer 1300 leerlingen van Don Bosco Groot-Bijgaarden liepen voor de zesde keer hun parkloop op het domein van het Kasteel van Groot-Bijgaarden. Deze parkloop lag volledig in handen van de laatstejaarsstudenten Lichaamlijke Opvoeding en Sport en dit maakt deel uit van hun geïntegreerde proef.

Elke leeftijdscategorie moest een verschillende afstand lopen en om het eerlijk te houden werden de sportklassen in een apart klassement genoteerd. Voor de top 3 waren er mooie prijzen voorzien die werden uitgereikt door twee BV’s ,namlijk Kim Gevaert, één van de beste sprintsters die ons land gekend heeft en Godfried Dejonckheere, de ex-olympische vedette die drie keer ons land mocht vertegenwoordigen in het snelwandelen op de Olympische spelen. Zij gaven ook het startschot, dat de leerlingen duidelijk motiveerde want ze haalden het achterste uit hun kast om als eerste de aankomstlijn te overschrijden. Het doel van de organisatoren om de leerlingen aan te zetten tot sporten is dus gelukt.
De aanwezigheid van de twee BV’s hadden ze te danken aan de moeder van Monika Van De Vondel namelijk Lea Allaerts, een ex-sprintster diz eigenlijk de voorloper was van Kim Gevaert. Kim Gevaert heeft alle records van haar gebroken.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 mei 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief