DILBEEK - Don Bosco Groot-Bijgaarden ging op buitenlandse stage naar Amsterdam

C21

DILBEEK - Don Bosco Groot-Bijgaarden ging op buitenlandse stage naar Amsterdam

Editiepajot_ingezonden_stage_amsterdam_db_groot_bijgaarden
 

Net na de paasvakantie trokken alle leerlingen van 7 Kinderzorg en 7 Thuis- en bejaardenzorg/zorgkundige van Don Bosco Groot-Bijgaarden voor twee weken op stage naar Amsterdam. Dit gebeurt via het Erasmus+ programma dat deze stages volledig subsidieert.

 

Een deel leerlingen liep stage in kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang. Een ander deel ontdekte nieuwe kleinschalige woonvormen in de bejaardensector.

Samen logeerden ze in een groot vakantiehuis net buiten Amsterdam.

 

Tijdens de stage ontdekten de leerlingen dat er in Nederland heel kindgericht en bewonersgericht gewerkt wordt. Het welbevinden van de kinderen en de ouderen ligt hoog en er wordt over gewaakt. De verhalen groeien over verschillen en gelijkenissen.

Met heel wat extra bagage kwamen ze terug naar Vlaanderen en zijn ze overtuigd om een aantal ideeën te implementeren. Andere goede methodes uit Vlaanderen vinden stilaan hun weg in onze stageplaatsen in Amsterdam.

 

Daarnaast was het samenleven gedurende twee weken ook een hele belevenis. Ze runden een groot huishouden en combineerden werken, huishouden en vrije tijd. De culturele (Anne Frankhuis, Madame Tussaud, musical van Billy Elliot, een tocht door de stad met een dakloze, …) en sportieve uitdagingen (fluisterboten varen, fietstocht, …) werden gretig aangenomen en goed verteerd.

 

Het was een ervaring die zijn sporen nalaat op alle vlakken.

Het was prachtig om deze jongeren van dit aanbod te zien genieten en hen te zien groeien tot meer competente zorgkundigen en kindbegeleiders en tot meer zelfstandige en Europese burgers.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 mei 2015
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 12 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024
Marc Sluys | 21 mrt 2024

archief