REGIO - Feiten

C21

REGIO - Feiten

Politie_heel_goed
 

 Feiten in Dilbeek
DILBEEK - Op 24/11/08 werd in de Eikelenbergstraat in Dilbeek een diefstal vastgesteld in woning (firma). In het gebouw werden verschillende bureaus opengebroken en doorzocht. Er zijn o.a. laptops en gsm’s gestolen.

Op 23/11/08 werd een diefstal vastgesteld in de Van Souststraat in Dilbeek. In een firma werd de verdeelautomaat opengebroken. Het geld uit de verdeelautomaat werd gestolen.

Op 22/11/08  werd een sackjacking vastgesteld op de Ninoofsesteenweg in Dilbeek. Het slachtoffer stond met haar voertuig te wachten aan het rode verkeerslicht. Een onbekende dader heeft op dat ogenblik het portier van het voertuig opengetrokken en de handtas van het slachtoffer gestolen.

Operatie TAM-TAM 12: 9 bel- en nachtwinkels gesloten
BRUSSEL - De Lokale en Federale Politie hebben op vrijdag 21 november 2008, de controleactie Tam-Tam 12 gehouden in bel- en nachtwinkels in Brussel, Luik, Kortrijk en Menen. In totaal zijn 59 winkels en 127 personen gecontroleerd. 8 belwinkels en 1 nachtwinkel moesten de deuren sluiten.

Op 21 november 2008, tussen 14 en 22 uur, is tijdens de twaalfde actie Tam-Tam het doen en laten van bel- en nachtwinkels gecontroleerd. Deze controleactie heeft plaatsgevonden in Brussel, Luik, Kortrijk en Menen. 59 handelszaken zijn gecontroleerd; 9 ervan hebben de deuren moeten sluiten. Er zijn ook 127 personen gecontroleerd.
Deze operatie kadert in het actieplan om de activiteiten in deze sector geregeld te controleren. Doel is om grondige en multidisciplinaire controles uit te voeren van bel- en nachtwinkels.

Resultaten:

- Gecontroleerde handelszaken: 59
- Gecontroleerde personen: 217
- Gesloten belwinkels: 8
- Gesloten nachtwinkels: 1
- Gerechtelijke processen-verbaal: 19
- Geseinde personen: 1 (opzoeken adres)
- Gerechtelijke arrestaties: 2 (verdovende middelen en zwartwerk)
- Administratieve arrestaties: 12 (illegalen)
- Inbreuken sociale wetgeving: 30
- Financiële inbreuken: 58
- Inbreuken Economische Zaken: 13

Deze operatie is gehouden door 5 Brusselse politiezones, de politiezones Luik, Kortrijk en Menen. Zij hebben de steun gekregen van de Coördinatie- en Steundirectie van Brussel, Federal Computer Crime Unit (FCCU), Centrale Dienst voor de bestrijding van de Georganiseerde Economische en  Financiële Delinquentie (CDGEFID), FOD Financiën, de betrokken parketten en arbeidsauditoraten, de verschillende diensten actief op het gebied van sociale wetgeving (Sociale Inspectie, controle sociale wetgeving, RVA), de Dienst controle en bemiddeling van de FOD Economische Zaken, de Centrale diensten van de BBI en de Dienst Vreemdelingenzaken.

Internationale actie tegen drugs “Etoile”  198 personen in het bezit van drugs betrapt tijdens politieactie
BRUSSEL - Tijdens een grootschalige politieactie op zaterdag 22 november 2008 zijn bijna 200 personen betrapt met verdovende middelen op zak. Vijf personen zijn ter beschikking gesteld van het parket. Tijdens de operatie zijn ondermeer 5 kg cannabis, 18,5 gram cocaïne, 154 gram heroïne, 70 gram hallucinogene paddestoelen en 2000 euro in beslag genomen. Er zijn ook 15 verboden wapens aangetroffen.
De operatie “Etoile” is uitgevoerd door de politie- en douanediensten van België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk. De actie is gericht tegen de handel van verdovende middelen en het drugstoerisme.

In totaal hebben 350 Belgische politie- en douaneambtenaren deelgenomen aan de actie.
In België zijn meer dan 350 medewerkers van Federale en Lokale Politie en van Douane ingezet. Ook Luxemburg , Nederland en Frankrijk waren vertegenwoordigd.

In België zijn controles uitgevoerd in de regio Gent, Limburg en Luik. De Federale Politie heeft de Wegpolitie en de Spoorwegpolitie ingezet voor controle van de snelwegen zowel als van de nationale en internationale treinen. De Lokale Politie heeft de gewestwegen voor haar rekening genomen. De rechercheteams van de Lokale Politie hebben de drugspanden aangepakt. De coördinatie was in handen van de centrale dienst Drugs van de Federale Politie.

In Nederland waren de acties gericht op zowel inkomend als uitgaand verkeer op de verkeersassen rondom de grensstreek Nederland-België.

Onder andere in en rond Maastricht en Rotterdam heeft de politie personen en voertuigen geobserveerd waarvan het vermoeden bestond dat ze in Nederland waren om harddrugs of grotere hoeveelheden softdrugs te kopen. Tijdens controles op treinen uit Nederland is gebruik gemaakt van drugshonden.

Resultaten in België Tijdens de actie werd in beslag genomen :

5,034 kilo cannabis
154,3 gr heroïne
18,5 gr cocaïne
15 XTC-pillen
70 gr hallucinogene paddestoelen
68 cannabisplanten
15 verboden wapens (voornamelijk messen, matrakken, pepper spray)
2000 euro

In totaal zijn 1000 auto’s en meer dan 1600 personen gecontroleerd. 198 personen waren in het bezit van verdovende middelen. 5 personen zijn ter beschikking gesteld van het Parket.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 nov 2008
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024

archief