DILBEEK - Michel Valkeniers nieuwe voorzitter van gemeenteraad

C21

DILBEEK - Michel Valkeniers nieuwe voorzitter van gemeenteraad

Editiepajot_dilbeek_valkeniers_michel__foto_jean-pierre_schoukens

Gisterenavond, dinsdag, werd Michel Valkeniers verkozen als nieuwe voorzitter van de gemeenteraad in Dilbeek in opvolging van Luc Deleu, die schepen van Openbare Werken, Verkeer en Sport is geworden. Michel Valkeniers is lid van Open VLD en zit sinds 2000 in de gemeenteraad van Dilbeek.

Michel Valkeniers is geboren in 1952 in Etterbeek. Tot zijn vier jaar woont hij op de brouwerij Eylenbosch aan de Spanuit in Schepdaal. Nadien verhuist hij even verderop naar wat vandaag de vakantiekolonie Berg en Dal is. Zijn vader exploiteerde daar een restaurant.

Op achtjarige leeftijd verhuist de familie Valkeniers naar Sint-Jans-Molenbeek waar vader Valkeniers de koffiebranderij Valko begint. Tot zijn twintigste blijft Michel Valkeniers inwoner van Molenbeek. ,,Maar’’, zegt hij, ,,de heimwee naar Schepdaal is altijd gebleven. Tijdens de vakanties en op andere vrije momenten verblijf ik bij grootmoeder Julienne Eylenbosch op de brouwerij in Schepdaal’’.

Michel Valkeniers komt vrij jong aan het hoofd van de koffiebranderij Valko. Zijn vader wordt ernstig ziek en overlijdt in 1984. Intussen is Michel Valkeniers in 1977 al gehuwd met Agnes De Schouwer in Brussel, afkomstig uit de regio Wolvertem maar net als Michel met haar ouders om economische redenen uitgeweken naar Schaarbeek.

In 1980 wordt het eerste kind in de familie Valkeniers-De Schouwer geboren. Vier jaar na zoon Alexander, komt dochter Aurelie ter wereld. Alexander heeft zich gevestigd als dierenarts langs de Ninoofsesteenweg in Schepdaal, Aurelie is notarieel jurist.

Voor hobby’s rest er de kersverse voorzitter van de gemeenteraad heel weinig tijd. Ooit restaureerde hij met veel passie een oldtimer, maar door tijdsgebrek legt hij zich vandaag in vrije tijd voornamelijk toe op wandelen en fietsen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 nov 2008
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024

archief