DILBEEK - Een nieuw onderdak voor de lokale politie

C21

DILBEEK - Een nieuw onderdak voor de lokale politie

Editiepajot_dilbeek_politie_verhuist_foto_marc_sluys
 

Op 1 december zullen verschillende diensten van de politiezone hun intrek nemen in het nieuwe administratief centrum in de Stationsstraat 290-292 in Dilbeek.

Nieuw administratief centrum voor lokale politie

Het gebouw werd in 2005 aangekocht van de firma Schietse & Zn. nv. Na het afronden van de noodzakelijke verbouwingswerken kan de verhuis vanuit het vroegere administratief centrum (de Heetveldelaan 10) en deels vanuit het operationeel centrum (Stationsstraat 283) plaatsvinden.

De volgende diensten zullen gehuisvest worden in het nieuwe gebouw: de korpschef, beleid, kwaliteit en intern toezicht, het personeels- en operationeel secretariaat, de wijkwerking, jeugd en gezin, de lokale recherche en het lokaal informatiekruispunt.

In het operationeel centrum, aan de overkant van de straat, blijven de interventieploegen en het onthaal op post.

Voor de bevolking verandert er evenwel niets: het operationeel centrum blijft de plaats waar burgers zich kunnen aanbieden voor het indienen van een klacht of een aangifte, voor een afspraak met hun wijkinspecteur of met de dienst jeugd en gezin,...

Betere interne communicatie

Doordat de meeste diensten van de politiezone nu onder één dak zullen zitten, betekent dit een ware verbetering voor de interne communicatie. Om het operationeel centrum te bereiken hoeft ook slechts de straat overgestoken te worden. Een intern overleg kan sneller en efficiënter plaatsvinden en de verschillende leidinggevenden zitten dichter bij elkaar, wat de gecoördineerde werking ten goede komt.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 nov 2008
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief