DILBEEK - Schepencollege

C21

DILBEEK - Schepencollege

Editiepajot_gemeentehuis_dilbeek

Reinigen politievoertuigen

De vzw Poel kan niet langer het voertuigenpark van de lokale politie reinigen. Uit een voorafgaand onderzoek bleek dat de firma Wash & Go, Ninoofsesteenweg 556 in Itterbeek de meest voordelige prijsofferte indiende. Zij handhaaft haar oorspronkelijk voorgestelde prijzen. Het is wenselijk dat elke wagen van de lokale politie tweemaal per maand gereinigd wordt, waarvan eenmaal per maand aan de binnen- en buitenzijde. De reinigingskost voor 2009 wordt geraamd op 4.719 euro, btw inbegrepen.

Samenwerking met AMOW voor cellen

Sinds enkele jaren heeft de lokale politie Dilbeek een samenwerkingsakkoord met de politiezones TARL en Pajottenland voor het gebruik van de cellen van Dilbeek. Wegens capaciteitsproblemen trekt de PZ TARL zich terug uit dit samenwerkingsverband. Dilbeek gaat nu samenwerken met de politiezone AMOW vanaf 1 januari.

De terugtrekking van de politiezone Ternat heeft tot gevolg dat de zone Dilbeek elke nacht één persoon extra terugroepbaar moet plannen, met de daaraan gekoppelde kosten. De politie onderzocht mogelijke alternatieven en vond een oplossing bij de PZ AMOW. Zij zijn bereid om hun cellen ’s nachts ter beschikking te stellen voor een bedrag van 100 euro per aangehouden persoon. Een raming van de hieraan verbonden kosten komt neer op 10.000 euro per jaar (+/- 100 opsluitingen per jaar x 100,00 euro). Deze optie is financieel voordeliger voor Dilbeek. Bovendien beschikt het politiekorps van Dilbeek niet over genoeg personeel om een extra persoon per nacht terugroepbaar te plannen.

Vernieuwen sanitair gemeentehuis

Het vernieuwen van het sanitair van het gemeentehuis is aanbesteed aan de firma DSV nv, Terheidelaan 69 in 3200 Aarschot voor een bedrag van € 69.739, btw inbegrepen.

Jaarmarktcomité Schepdaal: verhuis archief

Het schepencollege gaat akkoord dat het archief van het jaarmarktcomité Schepdaal verhuist naar het gebouw Iverlek. Dat archief ligt momenteel opgeslagen in het gemeentehuis van Schepdaal.

Nieuwe straatnaam: Eganoweide

Tegen het voorstel om de nieuwe weg tussen de Bodegemstraat en Snikbergstraat te Dilbeek Eganoweide te noemen, is geen enkel bezwaar binnengekomen. Op de gemeenteraad van december wordt de nieuwe naam ter goedkeuring voorgelegd.

Twee digitale piano’s voor muziekacademie

Er is dringend behoefte aan twee portabele digitale piano’s voor de muziekacademie.. De eerste kan worden gebruikt voor de lessen initiatie en in de jazzcombo’s. De digitale piano in Schepdaal is dringend aan vervanging toe. Het huidige toestel is ongeveer tien jaar oud en vertoont teveel mankementen. Herstellen is aangezien de leeftijd geen optie meer. Het schepencollege raamt de uitgave per piano op 1.500 euro.

 Er wordt ook een rechtopstaande piano gekocht. De rechtopstaande piano zal worden gebruikt in de pianoklassen als tweede instrument. Ook kan dit kwaliteitsinstrument worden gebruikt als begeleidingsinstrument. Daar het in de toekomst (aankoop transportwielen) ook gemakkelijk verplaatsbaar zal zijn, kan het ook voor klassieke en jazz optredens worden gebruikt.

Dilbeek schrijft toch in op project Anciaux voor zwembad

Dilbeek schrijft toch in op het project van Vlaams minister Bert Anciaux voor meer openingsuren van zwembaden voor het brede publiek. Dilkom heeft weliswaar geen ruimte meer voor bijkomende openingsuren, maar verzoekt toch om de subsidiëring.

 Het voorstel Anciaux komt in toepassing op het gemeentelijk zwembad Dilkom erop neer dat het zwembad 5 bijkomende openingsuren per week moet realiseren gedurende minimum 42 weken (te rekenen vanaf 1 januari 2009 tot uiterlijk 21 december 2009) om voor de basissubsidie van € 20.000 in aanmerking te komen. Per bijkomende 4 uur per week ontvangt men € 10.000 extra, tot het maximumbedrag van € 50.000 is bereikt.

Dilkom is op dit ogenblik open voor scholen, clubs of publiek op:

- maandag en dinsdag van 8u30 tot 22u00;

- woensdag, donderdag en vrijdag van 8u30 tot 22u30;

- zaterdag van 8u00 tot 22u00;

- zondag van 8u00 tot 19u00. De openingsuren van Dilkom zijn maximaal. Bijgevolg is er geen mogelijkheid om bijkomende openingsuren te realiseren. Daarom gaat Dilbeek toch een projectaanvraag indien op basis van de huidige zeer uitgebreide bezetting.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 nov 2008
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 25 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 mrt 2024
Marc Colpaert | 28 feb 2024

archief