BRUSSEL/ DILBEEK/ DROGENBOS - Nieuwe Gebrevetteerde Hofleveranciers voorgesteld

C21

BRUSSEL/ DILBEEK/ DROGENBOS - Nieuwe Gebrevetteerde Hofleveranciers voorgesteld

Editiepajot_brussel_dilbeek_hofleveranciers_van_dender_foto_roger_mortelmans
 
Editiepajot_brussel_dilbeek_hofleveranciers_van_dender_foto_roger_mortelmans__1_
 

Traditiegetrouw wordt ieder jaar de lijst opgesteld van de personen die het Zijne Majesteit Koning Albert II van België heeft behaagd de titel van Gebrevetteerd Hofleverancier van België te verlenen.  Dit jaar werden zeven nieuwe Gebrevetteerde Hofleveranciers voorgesteld.

Het hondenpension Au Fond des Camps uit Gesves kreeg de titel omdat de twee hondjes van koningin Paola er geregeld logeren.

Verhuurder tafel- en keukenmateriaal Loca-Vaiselle uit Drogenbos, verzekeringsmakelaar Sarton & associés uit Brussel, Papeterie G. Mottart uit Brussel dat papier en karton vervaardigt en de aromaschriftjes levert aan het paleis, kader- en muurdecoratie Schleiper uit Brussel mogen zich eveneens Gebrevetteerde Hofleverancier noemen.

Ook de NMBS wordt Gebrevetteerd Hofleverancier omdat alle leden van de Koninklijke familie voor privéverplaatsingen regelmatig gebruik maken van de trein.

Bakkerij Van Dender uit Brussel kreeg eveneens de titel van Gebrevetteerd Hofleverancier. Broer en zus Herman en Anne Van Dender waren aanwezig op de plechtigheid.

"Wij hebben wel onze bakkerij in Brussel vertelt Herman, maar ik woon in Dilbeek, naast burgemeester Stefaan Platteau. De zaak bestaat reeds van 1957, en wij maken patisserie, taarten, ijscreem, pralines. Onze pralines, die zeer ambachtelijk zijn exporteren wij zelf naar Japan. Onze eerste levering aan het hof was de huwelijkstaart voor prins Laurent en prinses Claire. Nu verzorgen wij staatsbezoeken en officiële plechtigheden. Wij leveren taarten, broodjes, ontbijtkoeken en nog veel meer". Herman Van Dender is dit jaar tevens voorzitter voor België op de Bocuse d'Or voor patisserie, die doorgaat in Lyon in januari 2009.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 nov 2008
Hilda Renders
Roger Mortelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief