DILBEEK - OCMW-Voorzitter Luc De Backer hoopt op premier Leterme in dossier van Albanese familie Marajani

C21

DILBEEK - OCMW-Voorzitter Luc De Backer hoopt op premier Leterme in dossier van Albanese familie Marajani

Editiepajot_dilbeek_luc_de_backer_foto_jerna-pierre_schoukens

De Albanese familie Marajani wordt met uitzetting uit ons land bedreigd. OCMW-Voorzitter Luc De Backer (foto) wil dat premier Leterme in het dossier van de Albanese familie Marajani een beslissing neemt. Na anderhalf jaar hebben de drie bevoegde ministers Arena, Milquet en Turtelboom nog geen enkele beslissing genomen in welk dossier ook. De OCMW-Voorzitter betreurt dit politiek spel op de rug van de Albanese familie, die zich bijzonder goed heeft geïntegreerd in de Dilbeekse gemeenschap. Deze kwestie komt deze avond ter sprake in het Canvasprogamma ,,Phara’’. OCMW-Voorzitter Luc De Backer zal in de studio aanwezig zijn.

De OCMW-Voorzitter hoopt dat de beslissing vlug valt dat het gezin Marajani met moeder Fetane, dochter Fabjola en zoon Albano in Dilbeek mag blijven. Fabjola volgt les in Ninove en is een belangrijke steunpilaar van de speelpleinwerking in Dilbeek. Albano volgt les in het Sint-Godelieve-Instituut in Sint-Martens-Lennik. Moeder Fetane volgt een opleiding voor kinderverzorgster in Anderlecht en heeft uitzicht op werk.

In de marge van dit dossier betreurt OCMW-Voorzitter Luc De Backer dat over de integratie in ,,Brussel’’ wordt beslist, waarbij de ambtenaren op het terrein niet of nauwelijks worden geraadpleegd. Luc De Backer: ,,Er zijn al andere families geregulariseerd die zich helemaal niet hadden noch hebben aangepast. Wij mogen mensen die hun land om politieke of economische redenen zijn ontvlucht en zich willen integreren, niet verder in de dieperik duwen. De mensen hebben het zo al moeilijk genoeg’’.

OCMW-Voorzitter Luc De Backer betreurt eveneens de beslissing van de federale overheid om de asielzoekers die meer dan vijf jaar hebben gewacht op een beslissing in hun dossier uit de lokale opvanginitiatieven te zetten. ,,Wij moeten enerzijds die mensen uit hun woongelegenheid zetten en anderzijds toch voor deze mensen nieuwe huisvesting zoeken. Dat is in Dilbeek een heel moeilijke opgave gelet op de hoge huurprijzen in onze gemeente. Het is godgeklaagd dat minister Arena deze beslissing in het najaar bij deze temperaturen treft. Het OCMW van Dilbeek doet hier niet aan mee. Wij zetten deze mensen niet aan de deur’’, besluit OCMW-Voorzitter Luc De Backer.

Over de uitwijzing van de illegalen en de heisa daar rond, is de OCMW-Voorzitter evenmin te spreken. ,,Enkele maanden geleden ontstond grote beroering over illegalen op de Ninoofsesteenweg in Dilbeek. Ik versta die heisa allemaal niet meer. Elke week (en terecht) verlenen we als OCMW hulp aan illegalen. De overheid betaalt ons overigens die hulp terug. Zij weet dus perfect waar de illegalen verblijven. Waarom dan al die cinema?’’, vraagt OCMW-Voorzitter Luc De Backer zich af.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 dec 2008
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024

archief