DILBEEK - Kasteelhoeve tweede fase start volgend jaar

C21

DILBEEK - Kasteelhoeve tweede fase start volgend jaar

Editiepajot_dilbeek_kasteelhoeve_tweede_fase005_foto_jean-pierre_schoukens__3_
 
Editiepajot_dilbeek_kasteelhoeve_tweede_fase005_foto_jean-pierre_schoukens
 
Editiepajot_dilbeek_kasteelhoeve_tweede_fase005_foto_jean-pierre_schoukens__1_
 

In de loop van volgend jaar starten de werken voor de restauratie van fase 2 van de Kasteelhoeve. Een maand geleden kende minister Van Mechelen Dilbeek voor dit project een subsidie toe van 406.000 euro. De totale kostprijs voor de fase 2 wordt geraamd op iets meer dan een miljoen euro geraamd. Het dossier wordt nog dit jaar aanbesteed.

De tweede fase omvat de inkomtoren, de voormalige conciërgewoning (voordien paardenstal) en de voormalige maalderij met drie niveaus achteraan. De kostprijs van de restauratie wordt geraamd op 1.074.651 euro, btw niet inbegrepen. De restauratie duurt 200 werkdagen. Na de restauratie verhuizen de volgende gemeentelijke diensten naar de Kasteelhoeve: Ruimtelijke Ordening, Groendienst en Milieudienst. In de voormalige conciërgewoning wordt de dienst cultuur en toerisme gehuisvest.

 In de tweede fase wordt ook de binnenkoer aangepakt. De drie lindebomen blijven staan. De rest blijft gras. Rond het perk komt een hellend vlak voor rolstoelgebruikers. Auto’s worden geweerd op de binnenkoer.

Aansluitend op fase 2 wordt de parking, toegankelijk via de Kasteelstraat, uitgebreid parallel met de achtergevel van de voormalige maalderij. Daar komt parking bij voor een tiental wagens, waaronder twee ruime parkings worden voorbehouden voor gehandicapten. Nog voor de mindervaliden wordt de toegang tot de Kasteelhoeve verbeterd. Vanuit de Kasteelstraat wordt een speciaal pad aangelegd voor hen.

Voor deze tweede fase was al eerder een bouwvergunning ingediend en goedgekeurd, maar omdat de toekenning van de subsidies meer dan twee jaar op zich liet wachten, moet het gemeentebestuur opnieuw een bouwvergunning aanvragen.

Eerste fase betrof de grote schuur en het ingestorte gedeelte van de voorbouw aan de de Heetveldelaan in het centrum van Dilbeek. De restauratie werd drie jaar geleden opgeleverd. Ze kostte btw inbegrepen 2.690.000 euro. In het gerestaureerde gedeelte zijn de volgende gemeentelijke diensten ondergebracht: Burgerzaken, Informatica, Openbare Werken en Patrimonium.

De derde fase, het rusthuis waarin vandaag nog zeven senioren verblijven, is in voorontwerp.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 dec 2008
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief