Nieuwe MUG in Halle: blijft een deel van DILBEEK in de greep van Erasmus ?

C21

Nieuwe MUG in Halle: blijft een deel van DILBEEK in de greep van Erasmus ?

Editiepajot_dilbeek_mug_foto_felix_merckx

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, Steven Vanackere heeft zijn voornemen bekend gemaakt tot erkenning van een MUG functie voor het Regionaal Ziekenhuis Sint-Maria in Halle. Dit nadat de verantwoordelijke federale minister, mevrouw Onckelinkx, het licht op groen had gezet voor de nieuwe programmering van drie bijkomende MUG erkenningen in Vlaanderen. Het gemeentebestuur juicht deze beslissing, maar blijft wel met enkele vragen zitten. Blijft een deel van Dilbeek in de greep van Erasmus ?

Het gemeentebestuur van Dilbeek juicht deze beslissing toe gezien deze bijkomende dienstverlening zal zorgen voor een sterke verbetering van de bereikbaarheid van de bevolking en voor een betere opvang en bijstand in de eigen taal. 

De MUG Halle zal de acht gemeenten, die in de huidige situatie niet bereikbaar zijn in een tijdsinterval van twintig minuten, sneller kunnen bedienen.

Dit alles is zeer positief, maar in Dilbeek blijven wij zitten met een aantal vragen in verband met de bediening van onze inwoners. Blijft een deel van onze gemeente in de greep van Erasmus, waarvan we weten dat de kennis van het Nederlands van de dienstverleners beperkt is?

Wij kunnen niet aanvaarden dat onze inwoners naar een Franstalig ziekenhuis worden overgebracht, dit om heel wat moeilijkheden op dit vlak te vermijden.

Wij zullen aan het college van burgemeester en schepenen voorstellen om aan de bevoegde minister te vragen dat Dilbeek bediend zou worden door die MUG diensten die het snelst onze bevolking kunnen bereiken, maar die ook medici ter beschikking stellen die de taal van de noodlijdende spreken en dat onze inwoners naar Nederlandstalige ziekenhuizen zouden worden gebracht.

Het is bijzonder pijnlijk om in noodsituaties ook nog eens geconfronteerd te worden met Nederlandsonkundigen en gebracht te worden naar een midden waar de eigen moedertaal niet wordt gesproken. Dat willen we onze mensen niet aandoen.

Daarom willen we van de minister duidelijkheid in verband met de MUG diensten die onze gemeente bedienen en de zekerheid dat onze mensen in hun taal worden aangesproken.

Schepen Georges De Vliegher
Burgemeester Stefaan Platteau

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 dec 2008
Jean-Pierre Schoukens
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 12 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024
Marc Sluys | 21 mrt 2024

archief