DILBEEK - Briljant voor Brusselse krantenverkoper

C21

DILBEEK - Briljant voor Brusselse krantenverkoper

Editiepajot_dilbeek_briljant_eduoard_segers_6_december_2008_foto_jean-pierre_schoukens
 

Er speelden zich tijdens de viering van de briljanten bruiloft van Eduoard Segers en Victoire Huygens romantische taferelen af.

Eduoard zei zonder aarzelen voor burgemeester Stefaan Platteau en schepen Georges De Vliegher dat hij, mocht hij alles herbeginnen, zeker dezelfde vrouw zou kiezen. ,,En’’, zei Edouard er nog bij, ,,vandaag heb ik haar een bloemeke gekocht, 65 jaar geleden kon ik mij financieel geen bloementuil veroorloven’’.

Eduoard en zijn echtgenote hebben dan ook sinds hun huwelijk in Sint-Jans-Molenbeek op 18 december 1943 altijd samengewerkt. Tot hun pensioen hadden ze een krantenronde met 900 klanten. Ze deden behalve op zondag dagelijks zeven rondes. ,,Daardoor ben ik altijd in vorm gebleven tot aan mijn pensioen. Nadien zijn de kwaaltjes zich beginnen te manifesteren’’, zei Eduoard.

Het briljanten echtpaar heeft twee kinderen en twee kleinkinderen die allebei in het buitenland, namelijk Frankrijk en Luxemburg, wonen.

Eduoard Segers is een echte Brusseleir, want hij werd er geboren op 15 oktober 1925. Victoire liet haar eerste schreeuw in Sint-Jans-Molenbeek op 31 maart 1922.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 dec 2008
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 25 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 mrt 2024
Marc Colpaert | 28 feb 2024

archief