BRUSSEL/ DILBEEK - "Het Goudblommeke in Papier" valt voor tweede keer in de prijzen

C21

BRUSSEL/ DILBEEK - "Het Goudblommeke in Papier" valt voor tweede keer in de prijzen

Editiepajot_dilbeek_goudpapier_foto_roger_mortelmans
 
Editiepajot_dilbeek_goudpapier_foto_roger_mortelmans__2_
 
Editiepajot_dilbeek_goudpapier_foto_roger_mortelmans__1_
 

Minder dan een jaar geleden kreeg het "Het Goudblommeke in Papier" de titel van Volkscafé van het jaar. Op 27 oktober 2008 werd het beloond met de prestigieuze "Caïus 2008" voor de restauratie van een Brussels volkscafé. Een reden om te feesten en de prijs, een beeldhouwwerk van Cathérine François, een ereplaats te geven in het interieur van het cafeetje. Dit gebeurde op woensdag 10 december in aanwezigheid van de Brusselse burgemeester Freddy Thielemans, de coöperanten en sympathisanten.

De naam Caïus verwijst naar de beroemde Romeinse staatsman Caïus Cilnius Maecenas, die in de eerste eeuw voor onze tijdrekening bekendheid verwierf als beschermheer en gulle sponsor van kunsten en letteren.

In 20 jaar tijd werden 76 projecten onderscheiden met de Caïusprijs, de selectie gebeurt door een jury die bestaat uit prominente persoonlijkheden uit het bedrijfsleven en de kunstwereld.

"Twee keer op één jaar in de prijzen vallen is fantastisch", zegt voorzitter Danny Verbiest. "De Caïus 2008" zet de parel op de kroon van mecenaatacties voor het behoud van het cultureel erfgoed, onder de hoge bescherming van Hare Majesteit de Koningin. Wij voelden ons tijdens de wedstrijd een David tegen Goliath, want wij moesten inderdaad wedijveren tegen de groten, tegen professioneel mecenaat. En wij hebben geen specialisten en geen poen. Maar wij geloofden er rotsvast in. Deze eer valt nu te beurt aan alle coöperanten van "Het Goudblommeke in Papier" en met deze officiële erkenning, krijgen zij wat ze verdienen.

"Het Goudblommeke in Papier" is echt een cultuurtempel, een bedevaartsoord voor kunstenaars."

"En wij strijden nog verder" besluit een enthousiaste Danny Verbiest.

Adres:  Cellebroersstraat - 53-55 - rue des Alexiens 1000 Brussel
Webinfo:
http://www.ebru.be/Cafes/CafGoudblom.html 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 dec 2008
Hilda Renders
Roger Mortelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 feb 2024
Marc Sluys | 01 feb 2024

archief