DILBEEK - Een mooi kerstgeschenk voor de Amigo Toyota boys

Editiepajot_dilbeek_zvk_amigo_-_groepsfoto_jurgen_roelants

Editiepajot_dilbeek_zvk_nieuwjaarswensen

Amigo heeft met veel brio zijn eerste doel bereikt en dit in aanwezigheid van Belgisch Kampioen Jurgen Roelandts !!

Dit mag men een zeer grote onderscheiding noemen. De eerste ronde afsluiten op de éérste plaats en maar twee verliespunten toestaan: 26 punten op 28.

Drie punten voorsprong op Leopoldsburg en vier op Embourg. Het frivole en spectakelrijke zaalvoetbal dat de Amigo Toyota boys op de mat brachtten tijdens de voorbije maanden is van een zeer hoog gehalte en daar heeft coach Frank en Luc keihard aan gewerkt. Week na week knokken en altijd tegen extra gemotiveerde ploegen spelen die graag willen winnen van de landskampioen. Wat kan een mens nog meer dromen als kerstgeschenk (alleen nog een dikke kalkoen !!). Een domper op de feestvreugde is dat Kris GIELENS vroegtijdig het strijdtoneel moest verlaten met een knieblessure, hopelijk niet al te erg !!!

Alhoewel het gisteren geen cadeauken was tegen het stugge, ervaren Jette dat zich met vijf man  ingraafde en enkel op de counter aartsgevaarlijk kon zijn.

Al in de achtste minuut kon Jette profiteren van een blunder in de Amigo verdediging en mocht Michael De Vroe simpel binnentikken. Zeven minuten later bracht Bilal EL HAFID het scorebord weer in evenwicht. Amigo dat stilaan op dreef kwam en het tempo de hoogte injaagde verhoogde in de twintigste minuut de voorsprong langs Mounir KISSAMI 2-1. Verder waren er nog kansen aan beide zijden, maar de twee doelmannen konden erger voorkomen. De rust werd dan ook ingegaan met een krappe 2-1 voorsprong.

De tweede helft was nog maar drie minuten oud of Ait El Haj ontbond zijn duivels en kon door een onoplettendheid in de verdediging de gelijkmaker scoren 2-2. Scheidsrechter Bil eigende zich de hoofdrol toe door voor het minste contact blauw te trekken. Amigo stond al na twaalf minuten op vier blauwe kaarten. Dit kon nog zuur opbreken in het verloop van de match. De resem kansen die Amigo nog kreeg konden niet verzilverd worden ofwel ranselde doelman De Baerdemaeker alles uit zijn kooi. In de 45' minuut toonde de ref na een zeer licht contact de zesde blauwe kaart. Onze ijzersterke Luc Nys stak daar een stokje voor en sloeg de negen meter van Laurent De Paemelaere uit zijn doel. Dit was een teken voor de thuisploeg om het laken naar zich toe te trekken. Het was weer Mounir KISSAMI die Amigo op voorsprong bracht: 3-2. Amper één minuut later en weer na een zeer licht toegekende fout mocht Ait El Haj via een negen meter de bordjes weer in evenwicht brengen : 3-3. Met nog zeven minuten te spelen dacht iedereen dat een gelijkspel een correcte uitslag was, maar daar dacht onze Braziliaanse parel anders over. Jette dat al in de tweede helft fysisch stilaan kopje onder ging, begon serieuze barsten te tonen in de organisatie. Daarvan profiteerde Lucas DINIZ om eerst te scoren via een afgeweken bal om dan een minuut later de genadeslag toe te dienen en de eindstand op 5-3 te brengen.

Amigo speelde met een ijzersterke Nys Luc, kapitein Heremans Yves, Gielens Kris, Aranha Luis, Diniz Lucas, Mounir Kissami, El Hafid Bilal, Hafid Moutoud, en tweede doelman Carlos Fieremans. Coach Luypaert Frank en kine Wim Leunens.