DILBEEK - Weer meer inschrijvingen voor Witte Kerst

C21

DILBEEK - Weer meer inschrijvingen voor Witte Kerst

Editiepajot_dilbeek_witte_kerst_2008020__foto_jean-pierre_schoukens
 

Traditiegetrouw organiseren een twintigtal vrijwilligers de dag voor Kerstmis een kerstfeest voor alleenstaanden in Dilbeek onder de noemer ,,Witte Kerst’’. Dat is dit jaar niet anders. Opnieuw hebben die vrijwilligers zich wekenlang het vuur uit de sloffen gelopen om honderd alleenstaanden morgennamiddag, woensdag, toch van de kerstsfeer te laten proeven in de parochiezaal van Savio. Sinds vorig jaar ondersteunt de gemeente dit initiatief ook financieel.

Elk jaar stijgt het aantal inschrijvingen. Dit jaar schreven 99 alleenstaanden uit Dilbeek in, vorig jaar waren er dat nog 85. Vrijwilligers halen de alleenstaanden thuis op en brengen ze na de kerstmaaltijd weer naar huis. Op het Witte kerstfeest in de parochiezaal Savio krijgen de alleenstaanden een volledige maaltijd, klaar gemaakt door traiteur Finesse. Tijdens en na de maaltijd is er ook muzikale animatie.

Elke alleenstaande krijgt ook een kerstpakket mee naar huis. Weken, zelfs maanden vooraf, gaan de vrijwilligers op de ,,bedeltoer’’ om dit pakket samen te stellen. Elk jaar vinden de vrijwilligers gulle sponsors die hetzij gratis hetzij tegen sterk gereduceerde prijs mooie producten geven. In het pakket van dit jaar zit traditioneel een fles wijn, een doosje pralines, zakdoekjes, een geurkaars, een Druivelaar-kalender en een kerststronkje. Maandagavond maakten de vrijwilligers, onder wie burgemeester Stefaan Platteau en schepen van Senioren Rita Dedobbeleer, de pakjes klaar.

De vrijwilligers wensen behalve het gemeentebestuur ook de Savioparochie te danken voor het gratis gebruik van de parochiezaal, de firma’s Valentino, Finesse, Cooreman, Johnson en Dreamland en de vele andere sponsors die financieel bijdragen tot het welslagen van dit feest te bedanken.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 dec 2008
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief