Lijst Dedecker DILBEEK wil van NMBS oplossing voor geluidshinder van voorbij razende treinen in Itterbeek

C21

Lijst Dedecker DILBEEK wil van NMBS oplossing voor geluidshinder van voorbij razende treinen in Itterbeek

Editiepajot_ldd_dilbeek

Lijst Dedecker afdeling Dilbeek eist dat spoorwegmaatschappij NMBS toch extra geluidswerende schermen plaatst over een bijkomende afstand van 1,2 km aan de opgehoogde sporen langs de 2 extra geplande spoorlijnen in Itterbeek.

“De NMBS heeft de laatste jaren op verschillende manieren geld verspild”, zegt LDD-Dilbeek-voorzitter Wim Wauters. “Zo werd eerder dit jaar een verkwisting van maar liefst 38 miljoen euro (!) aan het licht gebracht door nationaal LDD-partijsecretaris Peter Reekmans. Een EUROSTAR-treinstel stond reeds 5 jaar in een NMBS-werkplaats totaal te verkommeren.” 

“Vandaag vragen wij een kleine extra investering die het welzijn en de rust van alle Itterbeekse burgers ten goede zou komen. Het kan niet zijn dat bij de NMBS langs de ene zijde geld langs de ramen naar buiten gesmeten wordt, en dat langs de andere kant geen extra inspanning geleverd kan worden voor zoveel mensen”aldus Wim Wauters.

LDD-Dilbeek reageert hiermee op de recente uitspraak van minister van Overheidsbedrijven, Inge Vervotte, die meldde dat “gevelisolatie moet volstaan om de omwonende burgers tegen de extra geluidsoverlast te beschermen.”

LDD-Dilbeek benadrukt dat de betrokken straten zich niet bevinden in een verstedelijkt gebied, en dat de mensen hier toch ook moeten kunnen genieten van een leven buiten de vier gevelmuren.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 dec 2008
EP
RE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 25 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 mrt 2024
Marc Colpaert | 28 feb 2024

archief