Nieuws uit het DILBEEKse schepencollege

C21

Nieuws uit het DILBEEKse schepencollege

Editiepajot_gemeentehuis_dilbeek

Modderoverlast aangepakt

In antwoord op een brief van het schepencollege van Dilbeek over de modderoverlast aan de Roomstraat-Rollestraat in Itterbeek door de GENwerken aan lijn L50A, heeft bouwheer Tuc Rail laten weten dat ze bij de aannemer er hebben op aangedrongen dat de wegen beter moet worden gereinigd (ook overdag) en de eventueel verstopte rioolroosters onmiddellijk moeten worden ontstopt. Indien in de toekomst zou blijken dat de aannemer hier niet aan voldoet, zal TUC Rail de contractuele bepalingen en boete bepalingen, die voorzien zijn in hun bestek toepassen.

Twintig variabele ledborden zone 30

Binnenkort worden in Dilbeek twintig variabele ledborden zone 30 geplaatst. LED is de afkorting voor Light Emitting Diode, ofwel een halfgeleider die licht uitstraalt wanneer deze onder spanning wordt gezet en is eigenlijk een buitengewoon klein spotje. De borden kosten 68.720 euro, dat is 3.270 euro hoger dan geraamd. De aankoop wordt gefinancierd door het Verkeersveiligheidsfonds.

Drie vlaggenmasten voor hoofdgebouw politie

Aan het nieuw hoofdgebouw van de lokale politie worden drie vlaggenmasten met anti-diefstalsysteem en toebehoren geplaatst. Dat kost 1.582,06 euro, inclusief btw.

Tachtig uitschuifbare wapenstokken voor politie

Een firma uit Beernem levert binnenkort tachtig uitschuifbare wapenstokken voor de lokale politie van Dilbeek voor het bedrag van 9.970,40 euro, inclusief btw.

Ringleiding voor slechthorenden in cultureel centrum

Het schepencollege van Dilbeek gaat in op het aanbod van het Agentschap voor Sociaal-Cultureel Werk voor jeugd en volwassenen om subsidies te verkrijgen om het cultureel centrum uit te rusten voor personen met een auditieve handicap. Minister Anciaux wil de participatie van mensen met gehoorproblemen aan het aanbod van cultuurcentra stimuleren. Hiervoor voorziet de minister een subsidiemogelijkheid om een systeem aan te kopen dat slechthorenden in staat stelt te horen wat er op het podium of in de zaal gebeurt, meer bepaald de ringleiding. De toelage bedraagt maximaal 80% van de aankoopfactuur met een maximum van € 2.500 per rechthebbende gemeente. De gemeente moet voor het cultuurcentrum een aanvraag doen per brief aan het Agentschap Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen.

Meer aandacht voor AUB Postbode

Het schepencollege heeft beslist via een artikel in het gemeentelijk infoblad en op de website de dienstverlening aan huis door de postbode onder de aandacht te brengen. Het schepencollege neemt deze beslissing na de recente reorganisatie van De Post in Dilbeek. Daarbij verdwenen verschillende rode brievenbussen en sloot het postkantoor in Groot-Bijgaarden definitief zijn deuren op 15 december 2008. De sluiting in Bijgaarden wordt opgevangen door het postpunt in de AD Delhaize, Brusselstraat 381. Het postpunt aan het tankstation op de E40 is vooral gericht op de gebruikers van de autosnelweg.

In Schepdaal is na de sluiting van het postkantoor vorig jaar nog altijd niemand bereid gevonden een postpunt te openen. Deze sluitingen samen met het verdwijnen van de rode brievenbussen zetten de dienstverlening onder de druk. Eind vorig jaar ontbood burgemeester Stefaan Platteau de Post op het gemeentehuis. De Post heeft als gevolg van dit onderhoud gemeld dat het de vraag om een rode brievenbus te plaatsen in de omgeving Ninoofsesteenweg/Herdebeekstraat momenteel onderzoekt.

De Post wijst in dezelfde email op de mogelijkheid om de postbode aan huis enkele verrichtingen te laten doen. Daarom wil Dilbeek deze aan huis dienstverlening “AUB Postbode” wat meer onder de aandacht van de bevolking brengen. Via een affiche of zelfklever op de brievenbus kunnen inwoners de postbode vragen aan te bellen om bepaalde diensten aan huis uit te voeren (aankoop postzegels, meegeven correspondentie, kleine betalingen). De doelgroep voor deze dienstverlening is vooral ouderen of mensen met beperkte mobiliteit. De mensen kunnen de affiches en zelfklevers aan de postbode vragen.

Voetpaden in Wivinawijk krijgen beurt

Naar aanleiding van klachten en een petitie van de inwoners van de Taaiboomstraat, Rustlaan, Bloemenlaan en Kasteellaan in Groot-Bijgaarden heeft het schepencollege beslist de heraanleg van de voetpaden in de betrokken straten op te nemen in het voetpadenprogramma van dit jaar. De Wivinawijk in haar totaliteit ligt er verouderd en gevaarlijk bij. Ook de Reinaertwijk wordt in dat programma opgenomen.

Nogmaals brief voor stationsparking

Het schepencollege gaat in een brief aan Infrabel, de beheerder van de infrastructuur van de NMBS, nogmaals wijzen op de slechte staat van de stationsparking in Dilbeek. Deze ligt bezaaid met putten, plassen en bulten en er ligt een vuilhoop langs de kant van de frituur. Het schepencollege klaagde al eerder deze toestand aan, maar tot vandaag kwam op dit schrijven alleen een telefonische reactie dat de toestand zou onderzocht worden.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jan 2009
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 25 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 mrt 2024
Marc Colpaert | 28 feb 2024

archief