DILBEEK - Nieuws uit het schepencollege

C21

DILBEEK - Nieuws uit het schepencollege

Editiepajot_gemeentehuis_dilbeek

Fase 2 van restauratie Kasteelhoeve valt duurder uit

Fase 2 van de restauratie van de Kasteelhoeve valt duurder uit dan geraamd. Eind vorig jaar had de aanbesteding plaats van de fase 2. De goedkoopste inschrijving bedroeg € 1.716.208,37, btw inclusief . Dat is 32 % meer boven de raming van € 1.300.328,45, btw inclusief.

Die meerkost heeft zijn redenen. De raming dateert van 2006 en was nog niet geïndexeerd. Belangrijke posten waren bij de raming onderschat. Door de vzw Dialoog (water, energie, bouwen) werden na de opmaak van de raming een reeks energiebesparende en ecologisch betere aanpassingen gevraagd, die niet in de raming waren voorzien en de staat van de gebouwen is intussen aanzienlijk slechter geworden.

Omdat de destijds goedgekeurde raming met meer dan 15% wordt overschreden, dient het dossier opnieuw op de raad te worden geagendeerd. Dat zal gebeuren op de gemeenteraad van februari.

Op het budget van 2009 werden de nodige kredieten aangevraagd. Het dossier kan intussen wel al voor goedkeuring worden overgemaakt aan de subsidiërende overheid.

Voorstellen voor nieuwe straatnamen

De cultuurraad heeft het schepencollege een voorstel gedaan voor twee nieuwe straatnamen. Voor de zijstraat van de Kloosterstraat in Groot-Bijgaarden stelt de cultuurraad de straatnaam Hooibempt voor. Uit geschiedkundige bronnen blijkt dat eeuwen geleden rondom het klooster verschillende bossen lagen met het Vrijtbos als belangrijkste. De grens met Dilbeek was heide. Langs de Molenbeek die Dilbeek en Bijgaarden scheidt, lag toen nog een grote strook meersen en weiden met onder meer de Hoeybempt.

Voor een zijstraat van de Rumoldusstraat in Schepdaal suggereert de cultuurraad de straatnaam Kelegemgaarde. Deze naam verwijst naar het gehucht Kelegem gelegen aan kruispunt van de Wijngaardstraat en de Ninoofsesteenweg.

Uitbatingscontract cafetaria sporthal verlengd

Het schepencollege heeft geen bezwaren tegen het voornemen van de Vzw Ten Gaerde om het huidige uitbatingscontract met de huidige uitbaters van de cafetaria van de sporthal in Groot-Bijgaarden te verlengen voor een termijn van drie jaar.

Functie van gemeentesecretaris wordt open verklaard

Op 1 december van dit jaar gaat gemeentesecretaris Hubert Van den Nest met pensioen. Teneinde de continuïteit maximaal te waarborgen, vindt het schepencollege het aangewezen de nieuwe titularis te laten dubbellopen met de uittredende titularis en dit maximaal 6 maanden voor de pensionering zoals gebeurde met de vervanging van de gemeenteontvanger. De functie wordt open verklaard maar kan ook ingevuld worden via bevordering. Een achttal personeelsleden van de gemeente Dilbeek komt daarvoor in aanmerking. Op de volgende gemeenteraad wordt de functie open verklaard.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jan 2009
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Perre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 25 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 mrt 2024
Marc Colpaert | 28 feb 2024

archief