DILBEEK - Beugoem Zweet : Eerst inspannen dan ontspannen

C21

DILBEEK - Beugoem Zweet : Eerst inspannen dan ontspannen

Beugoem_zweet_01
 
Beugoem_zweet_02
 
Beugoem_zweet_03
 

De organisatoren van het dorpsfeest ‘Beugoem Zweet’ hebben alweer een prachtig programma samengesteld. Op zondag 14 augustus 2016 worden honderden bezoekers verwacht op de feestsite aan het Solleveld in Sint-Martens-Bodegem. 

 

Opmerkzame lezers hadden het al opgemerkt. Het dorpsfeest zal dit jaar uitzonderlijk plaatsvinden op een zondag in plaats van zaterdag. Dat heeft alles te maken met de feestdag op maandag. Iedereen kan dus gerust tot in de late uurtjes blijven plakken.

 

Er zal dan ook heel wat te doen zijn want de Beugoem Zweet - werkgroep, bestaande uit leden van de Chiro, Landelijke Gilde, Jeugdclub Vuilbak en KWB, heeft de afgelopen maanden voor de inmiddels achtste editie van het feest een prachtig programma samengesteld.

 

Daarop staan de inmiddels vertrouwde ingrediënten zoals de Run&Bike. Per team van 2 is er telkens een loper en een fietser, die samen 10 ronden van telkens ongeveer 1 km afwerken, waarbij het duo onderling onbeperkt mag afwisselen tussen lopen en fietsen. Tussen de ronden in worden een aantal volksspelen afgewerkt, die toegankelijk zijn voor jong en oud. 

 

Ook dit jaar is er in de namiddag het 'Spel Zonder Grenzen'. Teams van zes personen nemen het tegen elkaar op om de meest onwaarschijnlijke proeven uit te voeren. 

 

Al enkele jaren bijzonder populair op Beugoem Zweet is ook het 'Meetschieten'. Deze cafésport zal allicht bij de iets oudere generatie mooie momenten oproepen en behoeft voor hen geen uitleg. Voor de iets jongere generatie: bij meetschieten is het de bedoeling een metalen schijfje vanop een welbepaalde afstand zo dicht mogelijk tegen een touwtje (de meet) te werpen in een bak gevuld met klei. Per twee inschrijven.

 

Tussendoor kan er Kubb gespeeld worden, is er doorlopend randanimatie (springkastelen) en barbecue. Vanaf 17u is er een inmiddels stevige en lekkere klassieker op Beugoem Zweet, het varken aan het spit.

 

Inschrijven voor de activiteiten (meetschieten, spel zonder grenzen, run&bike) doe je best op voorhand maar kan de dag zelf nog. Maar opgepast : vol = vol.

 

Na de inspanning is er 's avonds tijd voor ontspanning. Neem dus zeker ook je beste dansschoenen mee.

 

Meer informatie en inschrijvingen via www.beugoemzweet.be of https://www.facebook.com/events/230739720653486/

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 aug 2016
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief