DILBEEK - Applaus voor nieuwe verkeerssituatie aan Don Bosco school

C21

DILBEEK - Applaus voor nieuwe verkeerssituatie aan Don Bosco school

Editiepajot_dilbeek_verkeerssituatie_school_bijgaarden_foto_jean-pierre_schoukens
 

De nieuwe verkeerssituatie aan de hoek van het Hazepad en de Konijnenberg in Groot-Bijgaarden stemt iedereen tevreden. Ook de schooldirectie van vrije basisschool Don Bosco. Schepen van Openbare Werken Luc Deleu bezocht de betrokken locatie.

Met de voorlopige oplossing is een einde gemaakt aan de dagelijkse gevaarlijke verkeerschaos aan de school op de hoek van het Hazepad en de Konijnenberg. Automobilisten voerden er voorheen op amper enkele vierkante meters de meest onvoorstelbare manoeuvres uit. Dat leidde voortdurend tot gevaarlijke situaties voor de leerlingen van de school. De schooldirectie en het oudercomité drongen bij het schepencollege aan op een oplossing om de veiligheid van de kinderen te verhogen.

In november vorig jaar kwam de technische verkeerscommissie langs samen met de schepenen Luc Deleu en Georges De Vliegher, bevoegd voor onderwijs. Zij spraken er met een afvaardiging van de directie, het oudercomité en enkele geïnteresseerde buren.

De uitgevoerde manoeuvres werden ter plaatse geëvalueerd. Hierbij werd vastgesteld dat het om verkeerstechnische redenen niet aangewezen was om in de voetweg vóór de schoolingang te parkeren noch in de doodlopende aanzet van de eventueel door te trekken straat vanaf het kruispunt Hazepad – Konijnenberg.

Als oplossing werd voorgesteld om door middel van een nadarafsluiting (bij voorkeur vast te leggen met zandzakjes) de bocht af te zetten. Hierdoor wordt de continuïteit van het voetpad beklemtoond achter de nadarbarelen en hoeven de kinderen niet tussen de wagens te lopen.

Deze oplossing loopt als proef gedurende drie maanden. Nadien kan deze voorlopige situatie bestendigd worden.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jan 2009
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief