DILBEEK - Ambrosiuskerk wordt in de bloemen op de jaarmarkt

C21

DILBEEK - Ambrosiuskerk wordt in de bloemen op de jaarmarkt

Kerk_dilbeerk_1
Foto Emile Devogeleer
 
Kerk_dilbeek_2
Foto Emile Devogeleer

 DILBEEK – De Tuinbouwvereniging Dilbeek pakt op de jaarmarkt van Dilbeek uit met een primeur. Zo’n vijftig vrijwilligers steken de Sint-Ambrosiuskerk helemaal in de bloemen.

 Ze starten het fleurig aankleden van de kerk op maandag 26 september. Het bloemenspektakel is te bewonderen van 1 tot 6 oktober. Op zaterdag 1 oktober wordt’ de Sint-Ambroisukerk in bloei ‘ plechtig geopend om 20 uur met een concert van Pigeon on Piano. Vanaf 2 oktober kan men er alle dagen terecht van 10 uur tot 20 uur. Om dit project mogelijk te maken, sluit de kerk twee weken de deuren voor misvieringen. Die worden tijdelijk verschoven naar andere kerken in Dilbeek.

 “De idee om de kerk van Dilbeek letterlijk in de bloemen te zetten, sluimert al een tijdje”, vertelt Raymond Longin, voorzitter van de Tiinbouwvereniging Dilbeek. “In 2017 bestaan we 30 jaar en plannen we een feestjaar. Deze ‘Sint-Ambroiuskerk in bloei’ is zowat het startschot van dit feestjaar.”

 Ben van Hoorenbeeck, florist uit Halle en een van de lesgevers van de Tuinbouwvereniging Dilbeek, neemt de leiding van het project. “Het wordt een hele uitdaging want we moeten snel werken. Bloemen zijn een levend product. Een voordeel is wel dat het in de kerk vrij fris is”, aldus Ben Van Hoorenbeeck. “We gaan zo’n 14.000 verse bloemen in onze creaties verwerken. Er kom zelfs een heuse siervijver in de kerk. Een bijzondere verlichting zal het geheel af maken. Verschillende floristen uit Dilbeek werken mee maar ook vrijwilligers van de Tuinbouwvereniging Dilbeek en cursisten van het COOVI en Syntra. De bloemen zelf kregen we gesponsord via de Euroveiling Brussel, Oasis en tal van floristen”.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 sep 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024

archief