Nieuwjaarsontbijt N-VA DILBEEK

C21

Nieuwjaarsontbijt N-VA DILBEEK

Editiepajot_dilbeek_n-va_01_foto_re
 
Editiepajot_dilbeek_n-va_02_foto_re
 
Editiepajot_dilbeek_n-va_03_foto_re
 

Zondagochtend vroeg verzamelde N-VA Dilbeek voor haar jaarlijkse Nieuwjaarsbijeenkomst. Deze keer werd gekozen voor een ontbijtformule, waarbij N-VA Dilbeek alvast te kennen geeft het belangrijke verkiezingsjaar 2009 op gepaste wijze in te zetten : ‘op tijd wakker zijn en zorgen dat we er stevig tegen aan kunnen’. En gezien de huidige communautaire malaise in onze landelijke politiek, leek dit een gevatte boodschap.

Die hadden de aanwezigen dan ook snel begrepen. Na verwelkoming door voorzitter David De Freyne konden zij zich te goed doen aan een stevig ontbijt. Tegelijk was er heel wat tijd om bij te praten en te keuvelen.

Om 10u was er het officiële gedeelte van dit Nieuwjaarsontbijt met toespraken van schepen Willy Segers en Vlaams Parlementslid Mark Demesmaeker. Vooreerst kregen de aanwezigen nog een fotoreportage met de belangrijkste verwezenlijkingen en evenementen van de periode 2007-2008. Daarbij werd op het einde ook even plechtig stilgestaan bij het In Memoriam van 2 N-VA bestuursleden die ons beiden in 2007 ontvielen : Jef De Ridder (11 januari ’07) en Francis Ceuppens (16 december ’07).

Na dit ingetogen moment stak Mark Demesmaeker van wal met zijn ‘Nieuwjaarsbrief 08’, waarbij hij in rijmvorm de belangrijkste politieke gebeurtenissen van het voorbije jaar hekelde. En die waren er in overvloed. Hij stond ook stil bij de voorbije politieke actualiteit (geen regering, bijna een regering, weer geen regering, een misschien-regering, enz…) Hij besloot dan ook met dezelfde woorden die voorzitster Marianne Thyssen van CD&V gisteren op haar nationale bijeenkomst gebruikte : “2008 was politiek gezien een annus horribilis”. Zeker voor de Vlaamsgezinden in de Rand laten de kaarten van de nieuwe federale premier en zijn regeringskompanen niet veel goeds verwachten.

Reden te meer om met de N-VA een krachtige kiescampagne neer te zetten waarbij geen doekjes worden gewonden rond deze communautaire pijnpunten. Want intussen zal het ook voor iedere rechtgeaarde burger duidelijk zijn dat deze communautaire problemen wèl degelijk een oplossing voor de dagelijkse zorgen van de man in de straat belemmeren. En dat zelfs een economische en financiële crisis niet kan opgelost worden zonder verregaande stappen in de staatshervorming, willen we binnen de kortste keren niet opnieuw vervallen in een crisissfeer. De N-VA zal deze boodschap bij de komende verkiezingen blijven uitdragen, tot spijt van wie het benijdt.

Nadien belichtte schepen Willy Segers in een kort maar krachtig overzicht de belangrijkste doelstellingen en verwezenlijkingen van de Dilbeekse beleidsdomeinen Cultuur, Jeugd, Toerisme en Vlaamse Aangelegenheden. De invloed en klemtonen van de N-VA zijn in deze beleidsdomeinen zeker herkenbaar en we willen het ook zo houden. Voor de toekomst staan nog meer vernieuwende initiatieven te wachten op concrete uitvoering.

Tot slot gaf OCMW-raadsdlid Paul Van Den Bosch een stand van zaken omtrent het Dilbeekse OCMW-beleid waarbij ook oog is voor vernieuwende initiatieven zoals bijkomende serviceflats en de denkpiste rond een tweede zwembad.

Een ideale afsluiter voor voorzitter David De Freyne om de aanwezigen uit te nodigen op een glaasje, hetgeen dan ook met veel enthousiasme werd opgevolgd.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jan 2009
EP
RE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 12 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024
Marc Sluys | 21 mrt 2024

archief