DILBEEK - Infovergadering herinrichting voormalige Makady-site Groot-Bijgaarden

DILBEEK - Infovergadering herinrichting voormalige Makady-site Groot-Bijgaarden

Editiepajot_logo_gemeente_dilbeek_

Op maandag 5 december is er in de Welzijnscampus in de Bosstraat in Groot-Bijgaarden om 19.30 uur een infomoment over de plannen voor de voormalige Makady-site.

 

In juli 2012 lanceerde de minister van Welzijn en de Vlaamse Bouwmeester een open oproep “Pilootprojecten Zorg”. De bedoeling was om innoverend projecten te stimuleren in de zorg, maar ook in de architecturale en ruimtelijke vertaling. In 2013 werd een project op de voormalige Makadysite geselecteerd als pilootproject. Ook de gemeente ondersteunt het initiatief.

 

Het idee werd intussen verder uitgewerkt tot een masterplan voor de site. De volgende stap is om dit om te zetten naar algemene voorschriften via de opmaak van een Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP). Dat heeft uiteraard ook gevolgen op de volledige kern van Groot-Bijgaarden. Daarom wordt op een infovergadering alvast meer informatie gegeven over de voorontwerpplannen. Zo krijgen omwonenden en betrokkenen nu al de kans een inbreng te leveren, vóór de start van de officiële procedure van het RUP.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 nov 2016
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 08 okt 2017
Sam Herremans | 08 okt 2017
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 06 okt 2017
Felix Merckx | 06 okt 2017
Jacky Delcour | 05 okt 2017
Sam Herremans | 25 sep 2017

archief