DILBEEK organiseert opstart Parkmanagement-project

DILBEEK organiseert opstart Parkmanagement-project

Gossetlaan-2
Gossetlaan. (Ingezonden foto)
 

Binnenkort zullen bedrijven uit de verschillende bedrijventerreinen en industriezones een beroep kunnen doen op de diensten van een parkmanager. Die zal de vzw Parkmanagement Dilbeek mee beheren een samenwerking van de verschillende bedrijven en de dienst lokale economie van de gemeente.

Hoewel er heel wat verschillende activiteiten in de bedrijventerreinen ondergebracht zijn, hebben al die bedrijven ook gemeenschappelijke noden, bijvoorbeeld op vlak van mobiliteit, onderhoud en veiligheid. De afgelopen weken en maanden werden die noden door de firma Quares in kaart gebracht voor de zones Gosset, Maalbeek en Industria. Daaruit bleek dat er genoeg diensten en voorziengen gemeenschappelijk beheerd kunnen worden om over te gaan tot de oprichting van de vzw.

‘De gemeente zorgde voor de aftastende studie door Quares en voor een provinciale subsidie voor de oprichting van de VZW. Eens de oprichtingsaktes zijn goedgekeurd kan de VZW over gaan tot het aanstellen van een parkmanager’, zegt schepen van lokale economie Anneleen Van den Houte.

Een parkmanager heeft een gevarieerd takenpakket:

- Enerzijds zorgt hij dat alles gesmeerd loopt in het bedrijventerrein. Hij bewaakt het budget, stuurt de onderhoudsteams aan en coördineert het reilen en zeilen van het bedrijvenpark.

- Anderzijds heeft de parkmanager een signaalfunctie. Hij zorgt voor een correcte bewegwijzering. De park manager is er verantwoordelijk voor dat eventuele problemen meteen gesignaleerd worden en dat regels worden nageleefd.

- Tenslotte zorgt hij voor een vlotte communicatie met de verschillende stakeholders, en dat zijn meestal de gemeente, de investeerders, de bedrijven en externe relaties.

‘Als gemeente zien wij tal van mogelijkheden voor de bedrijven die toetreden tot de vzw. Afvalophaling, onderhoud groenvoorzieningen, verlichting, veiligheid, ordehandhaving en dergelijke behoren allemaal tot het werk van de parkmanager. Ook is hij een centraal aanspreekpunt voor de leveranciers van de diensten, waarbij hij door de schaalgrootte ook zal kunnen profiteren van kortingen. Dit kan onze bedrijven zeker ten goede kome. Ook de aanpak van de naamborden van de bedrijven en de bewegwijzering is een must voor Dilbeek.’, alsnog schepen Van den Houte 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 dec 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 08 okt 2017
Sam Herremans | 08 okt 2017
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 06 okt 2017
Felix Merckx | 06 okt 2017
Jacky Delcour | 05 okt 2017
Sam Herremans | 25 sep 2017

archief