DILBEEK - Actie tegen illegale economische activiteiten

DILBEEK - Actie tegen illegale economische activiteiten

3_politielogo_2011_p200
EP

Op dinsdag 6 december 2016 verleende de politiezone Dilbeek bijstand aan tal van inspectiediensten tijdens een actie tegen illegale economische activiteiten. Het ging om een gecoördineerde actie in samenwerking met de douane, de sociale inspectie, de dienstvreemdelingenzaken, OVAM, de federale gerechtelijke politie FGP – cel milieucriminaliteit, de FOD Economie, het parket Halle-Vilvoorde, het interventiekorps Halle-Vilvoorde, de dienst milieu van de gemeente Dilbeek, de brandweer van Dilbeek en de lokale politiezones Dilbeek, AMOW en TARL. Er werd ook een speurhond van  de federale politie ingezet.

De controle werd uitgevoerd op twee locaties in Dilbeek. Op de site in de Lumbeekstraat werden twee bedrijven gecontroleerd: een lompenbedrijf en een onderneming die handelt in import en export van goederen en voertuigen. Op de site op de Ninoofsesteenweg werd een onderneming gecontroleerd die eveneens handelt in import en export van goederen en voertuigen. Bij de drie ondernemingen werden meerdere inbreuken vastgesteld en processen-verbaal opgesteld door de inspectiediensten voor onder meer zwartwerk, illegaal verblijf, milieu-inbreuken, inbreuken op het BTW-register, witwaspraktijken en bezit van drugs.

Tijdens de uitvoering van het visitatiebevel in de Lumbeekstraat werd een begin van brand vastgesteld door een slecht geplaatste elektrische verwarming, waarvoor de brandweer is tussengekomen.

Alle deelnemende partners hebben de nodige vaststellingen kunnen doen en zijn tevreden met het resultaat. Door een gecoördineerde aanpak worden alle mogelijke inbreuken tegelijk vastgesteld, wat een grote impact kan hebben op de verdere praktijken van malafide bedrijven. Deze eerste grote actie heeft ook een signaalfunctie naar mogelijke andere bedrijven die zich hieraan schuldig maken.  Als politiezone Dilbeek verlenen wij graag onze medewerking aan controles tegen illegale economie om te voorkomen dat dergelijke praktijken zich (verder) kunnen ontwikkelen in Dilbeek.  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 dec 2016
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 08 okt 2017
Sam Herremans | 08 okt 2017
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 06 okt 2017
Felix Merckx | 06 okt 2017
Jacky Delcour | 05 okt 2017
Sam Herremans | 25 sep 2017

archief