Gratis textielinzameling aan huis in DILBEEK.

Gratis textielinzameling aan huis in DILBEEK.

Dilbeek
EP

 Textielinzameling voorbehouden voor sociale organisaties

Vanaf 2017 wordt textielafval in de gemeente Dilbeek enkel nog ingezameld via huis-aan-huisinzamelingen, het recyclagepark en de Kringwinkel. De kledingcontainers verdwijnen uit het straatbeeld. Zo komt er een einde aan de wildgroei van containers van commerciële organisaties die zonder de vereiste toelating en voornamelijk uit winstbejag textiel inzamelen, zonder garantie op lokaal hergebruik

Voor de huis-aan-huisinzamelingen doet de gemeente vanaf nu een beroep op drie sociale organisaties.  Televil vzw , Wereld Missie Hulp vzw  en Spullenhulp vzw hebben de handen in elkaar geslagen om voortaan al het huishoudelijk textielafval in onze gemeente aan huis in te zamelen, te sorteren en zo te verwerken dat maximaal lokaal hergebruik mogelijk wordt en ook projecten in de derde en vierde wereld steun krijgen.

Vanaf nu wordt er ook elke twee maanden ingezameld, telkens op een donderdag. Voor de inzameling worden gemeentelijke textielafvalzakken gebruikt. Die worden half januari aan huis geleverd, in een omslag met folder, en kunnen bijgevraagd worden bij de dienst milieu (Kasteelhoeve, de Heetveldelaan 4, Dilbeek; tel. 02/451.68.80), het recyclagepark (R. Dansaertlaan, Groot-Bijgaarden) en de Kringwinkel (IJsbergstraat 6, Schepdaal).

Tussendoor kunnen Dilbekenaren met textielafval ook terecht in het recyclagepark en de Kringwinkel. U hoeft dus niet meer op zoek naar een kledingcontainer.

Inzameldata:  9 februari, 6 april, 8 juni, 10 augustus, 5 oktober, 7 december
Wat wel ? Kledij, schoenen en handtassen, huishoudlinnen, vodden
Wat niet ? Geen natte of bevuilde kledij, geen matrassen, elektrische dekens,..

Door deze vernieuwde textielinzameling hoopt de gemeente op een correcte manier de afvalberg verder te verkleinen, wordt lokaal afvalhergebruik gestimuleerd en worden er een aantal tewerkstellings- en ontwikkelingsprojecten gesteund.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 dec 2016
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 08 okt 2017
Sam Herremans | 08 okt 2017
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 06 okt 2017
Felix Merckx | 06 okt 2017
Jacky Delcour | 05 okt 2017
Sam Herremans | 25 sep 2017

archief