DILBEEK - December Geefmaand bij lokale politie

DILBEEK - December Geefmaand bij lokale politie

Received_10210127481078784

De lokale politie van Dilbeek geeft niet alleen om haar burgers, maar geeft nu ook gewoon tout court. In hun commissariaat installeerden ze namelijk een geefkast voor de collega’s.

 

Het initiatief kwam van Chrystle, inspecteur bij het Dilbeekse korps. “Ik wou al langer iets doen rond afval en consuminderen. En met de actie December Geefmaand van Netwerk Bewust Verbruiken heb ik nu de perfecte invulling gevonden", zegt ze.

 

December staat volop in het teken van cadeautjes: Sinterklaas, Kerstmis en Nieuwjaar zijn dé momenten om op zoek te gaan naar leuke pakjes. Winkelstraten en webshops worden overrompeld terwijl er zoveel spullen ongebruikt in onze kasten liggen. Netwerk Bewust Verbruiken roept tijdens December Geefmaand op om spullen weg te geven. Door ze bijvoorbeeld in een geefkast te plaatsen, kan je eenvoudig geven en nemen.

 

“Onze collega’s kunnen in de kast vrij spullen plaatsen én meenemen, zoals een uitgelezen boek, speelgoed, kledij die te klein is, een weegschaal,...", legt Chrystle. "Kort samengevat: alle spullen die je zelf niet meer nodig hebt, maar die anderen wel kunnen gebruiken. Zo kopen we minder spullen, én delen we meer. Een leuk extraatje tijdens de feestdagen."

 

De kast zelf mochten ze lenen van de Kringwinkel én is zelf ook te koop. “Alle spullen die op het einde van de maand nog in de kast liggen, schenken we aan de Kringwinkel, zodat ze in elk geval een bestemming krijgen. En zo is de cirkel rond."

 

Met deze actie ondersteunt de lokale politie van Dilbeek meteen ook de klimaatdoelstellingen van de gemeente.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 dec 2016
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 08 okt 2017
Sam Herremans | 08 okt 2017
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 06 okt 2017
Felix Merckx | 06 okt 2017
Jacky Delcour | 05 okt 2017
Sam Herremans | 25 sep 2017

archief