Belofte maakt schuld: Gemeente DILBEEK voert maar 37 procent van de gebudgetteerde werken uit in 2008

C21

Belofte maakt schuld: Gemeente DILBEEK voert maar 37 procent van de gebudgetteerde werken uit in 2008

Editiepajot_ldd_dilbeek
(Repro Editiepajot)

Dinsdag 27 Januari was het dan eindelijk zover, het gemeentebestuur van Dilbeek stelde, meer dan een maand te laat, uiteindelijk toch zijn begroting van 2009 voor. Het was niet alleen uitkijken naar de begroting voor 2009, maar ook naar het rapport over de werkzaamheden tijdens het werkjaar 2008……….

“Het is opmerkelijk dat er slechts een uitvoeringsgraad van 37% is voor de begroting van 2008. Dit impliceert dat onze gemeente er zelfs niet in slaagt om 50% van de beloftes gemaakt in het (door de gemeentebestuur samengestelde en goedgekeurde) meerjarenplan voorzien voor 2008 te realiseren.”

Lijst Dedecker Dilbeek is van mening dat de nodige middelen, arbeidskrachten ingezet dienen te worden om er voor te zorgen dat de meerjarenplanning gerespecteerd kan worden! “Het neerwaarts bijstellen van de meerjarenplanning mag geen optie zijn! Het wordt tijd dat de gemeente Dilbeek ook zaken begint te realiseren in plaats van te beloven!” aldus Wim Wauters voorzitter LDD DILBEEK.

De suggestie die geopperd werd dat het niet realiseren van de gebudgetteerde zaken in 2008 wel één voordeel heeft, namelijk dat de aangekondigde belastingsverhoging voor 2010 waarschijnlijk niet meer noodzakelijk zal zijn door de budgetoverschotten van 2008 is een op zijn minst zorgwekkende opmerking, welke een hypotheek legt op de volledige uitvoering van het meerjarenplan. 

Lijst Dedecker Dilbeek meent dat de gemeenteraad eindelijk maar is werk moet maken van het ambitieus meerjarenplan dat met toeters en bellen werd voorgesteld.

“Momenteel zien wij veel beloftes en jammer genoeg weinig realisaties, we vrezen dan ook dat het meerjarenplan na 2009 negatief zal bijgesteld worden. Indien dit de bedoeling is moeten de gemeenteraadsleden misschien in de toekomst een realistisch, realiseerbaar plan opstellen en beloven aan die kiezers in plaats van een ambitieus plan te maken om het achteraf toch niet te realiseren.” reageert Geert Van Gaver, Secretaris Lijst Dedecker Dilbeek.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jan 2009
EP
RE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief